9 lei, kg de porc viu
Cei care vor să cumpere porc viu, direct de la crescătorii de la sate, vor plăti mai puţin decât de la magazin, adică aproximativ 9 lei/kg, potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii. Dezavantajul este însă că vor fi nevoiţi să se ocupe şi de asomarea animalului.
Iată cât costă carnea de porc autohtonă
Tipul de carne | Preţ |
Ceafă | 19-20 lei/kg |
Muşchi file | 22 de lei/kg |
Slănină | 5 lei/kg |
Pulpă cu os | 18,50 de lei/ kg |
Carne de tocat | 16,90 lei/kg |
Intestine | 5-6 lei/ legătura |
Organe | 15 lei/kg |
Rasol | 7 lei/kg |
Şorici | 20 lei/kg |
O căpăţână de porc | 7 lei/kg |
15 oameni s-au chinuit să-i vină de hac lui «Jack!»
“Jack”, porcul de 500 de kilograme al unui gospodar din Lăzăreşti, Argeş, a fost sacrificat zilele trecute. Chiar dacă nu era încă Ignatul, oamenii au început treaba din vreme, pentru că vor avea de lucru zile în şir pentru a pregăti carnea animalului. Mai mult, nu mai puţin de 15 bărbaţi puternici s-au chinuit să-i vină de hac porcului. l Mihaela Ivaşcu
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro