Maria Trifoi este din Botiza, judeţul Maramureş şi a venit în Capitală la Târgul de Tradiţii şi Meşteşuguri organizat cu ocazia dechiderii Pieţei Amzei, ca să le arate bucureştenilor ce mâncare bună fac maramureşenii. „Sarmalele la ceaun sunt cele mai bune. Le servim calde”, ne-a mărturisit tânăra care-şi vinde marfa îmbrăcată în costum popular. O porţie de sarmale, cu mămăliguţă şi ardei iute costă 5 lei. Tot la târg găsiţi şi plăcinte poale-n brâu, făcute de bucătărese care au venit tocmai de la Botoşani. O plăcintă cu brânză dulce şi stafide sau cu brânză sărată şi mărar costă 6 lei. Târgul va fi deschis până la finalul acestui an.
Piaţa Amzei va face livrări la domiciliu
Noi administratori ai Pieţei Amzei au o idee inedită de a-şi atrage clienţii: comenzi online şi livrare la domiciliu. Practic, toţi cei care vor să facă cumpărături din Piaţa Amzei deschisă recent vor putea accesa site-ul pieţei pentru a-şi alege produsele şi pentru a plasa comenzile. Pentru a alege exact produsele pe care le vor, clienţii vor accesa sistemul de supraveghere video pentru a vedea oferta tuturor comercianţilor, vor alege numărul tarabelor de la care vor să achiziţioneze alimentele şi vor menţiona cantitatea dorită din fiecare produs. Acest sistem va intra în funcţiune peste aproximativ două luni.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro