Elevii de la o clasă a XI-a susțin că ar fi terorizați de un coleg violent care a fost transferat recent din județul Brăila la liceul Emil Racoviţă. Și părinţii acestora spun că au ajuns să facă de pază prin rotație pentru a se asigura că fiicele și fiii lor sunt în siguranță. ”Din decembrie au apărut problemele mai mari. Copilul ăsta, care de fapt are 19 ani şi jumătate, ne terorizează copii. Are un comportament agresiv, violent, umblă cu şurubelniţe, pietre, scuipă, loveşte. Am făcut plângeri la poliție, la inspectorat, dar ni se tot spune să nu facem discriminări. În acest timp, copiii noștri mai intră la ore de frică“, a spus Daniela Andrei, una dintre mamele care alături de alţi părinţi au depus o plângere la toate instituţiile abilitate.
Bogdan Andrei, fiul Danielei, se numără printre victimele elevului problemă. ”Ne-a alergat pe mine şi pe alt elev cu şurubelniţa, nu mai intru la ore deşi ştiu că îmi risc situaţia şcolară. Eu mă număr printre cei pe care îi bate, îi umileşte… Spune să îi dăm bani, câte 100 lei, să ne lase în pace că altfel ne aşteaptă cu bâta la ieşirea de la ore”, spune Bogdan.
O colegă a acestuia a povestit că același elev ar fi urmărit-o în toaleta școlii și a pipăit-o. ”Mă atingea, mă mirosea, îmi punea mâinile pe corp”, a povestit Elena, care în urmă cu o lună a depus și plângere la poliție după ce colegul ei a lovit-o.
În acest timp, Tudora Gheorghiţă bunica elevului problemă, susține că toate acuzațiile sunt false și de fapt nepotul său ar fi victima. ”El spune că este amenințat de colegi, se trezeşte ţipând noaptea. El are o problemă de sănătate, dar medicii au spus că este un copil supradotat”, se apără femeia. În acest timp, autoritățile au întocmit deja un plan de intervenţie personalizat, iar agresorul a primit şi un asistent personal care stă cu el la cursuri. Cum legea cere ca el să fie integrat în colectivitate, părinții celorlalți copii sunt rugați de profesori să mai aibă răbdare. ”Astfel de schimbări nu apar peste noapte. Cel puţin o lună vom aştepta să vedem efectele acestui plan de intervenție personalizat pentru acest copil cu nevoi educaţionale speciale”, a declarat Grigore Ionașcu, director CJRAI Galaţi.