Liderul grupării era Neculae Boca (27 de ani), un individ periculos care-şi coordona afacerile din Puşcăria Poarta Albă, Constanţa, unde ispăşeşte o condamnare pentru tentativă de omor. Una din cele mai ample operaţiuni internaţionale din ultimele două decenii, la care au lucrat zeci de poliţişti francezi şi români, s-a derulat pe durata a mai bine de doi ani şi s-a finalizat cu demascarea unei reţele internaţionale de prostituţie. Controlul absolut asupra grupării îl deţinea Neculae Boca, un temut interlop din Constanţa. Chiar şi din Penitenciarul Poarta Albă, unde a ajuns în 2014 pentru că a încercat să calce cu maşina doi pietoni, românul nu şi-a abandonat poziţia de lider şi şi-a văzut liniştit de afaceri. Cea mai profitabilă dintre acestea s-a dovedit a fi reţeaua formată din 32 de prostituate pe care le plasase în mai multe oraşe din Franţa (Paris, Lyon, Dijon, Grenoble sau Bordeaux).
Păzite cu străşnicie de bătăuşi
Din detenţie, Boca fie coordona prin telefon întâlnirile amoroase ale “fetiţelor”, cele mai multe înregimentate în si- te- uri specifice de anunţuri, fie le ordona “locotenenţilor” săi când, unde şi cui să le plaseze şi cum să procedeze pentru a nu fi prinşi. Partidele de sex cu clienţii se derulau în apartamente modeste, închiriate la periferie de membrii reţelei de prostituţie, unde – au stabilit anchetatorii – fetele erau drogate, iar la uşă stătea în permanenţă o “gorilă”. De altfel, la percheziţiile care au vizat 57 de adrese din Franţa şi din România au fost descoperite atât stupefiante, cât şi 11.000 de euro şi 34.000 de lei. Ca un veritabil lider, Boca se ocupa personal, din celulă, de partea financiară a afacerii, pentru ca nici un cent produs de prostituate să nu-i scape printre degete. Din anul 2012 şi până acum, când reţeaua a fost demascată, “fetiţele” le-au băgat în buzunar proxeneţilor peste patru milioane de euro. Nu mai puţin de 12 maşini au fost confiscate de la membrii grupării.
Infractorii din reţea aflaţi în libertate, care îndeplineau ordinele lui Boca, îşi primeau plata ca un salariu, o dată pe lună, în tranşe de maximum opt mii de euro, bani care ajungeau în România prin intermediul transferurilor bancare.
Foto: Telegraf
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro