Treptat, s-a estompat scandalul parlamentarilor plescari, care incasau nerusinat cate 25 de milioane lunar pentru chirie, desi detin locuinte in Bucuresti. Asa-zisele reglementari privind vilele de protocol de unde de ani de zile nu se dau dusi fosti inalti demnitari vor avea, de asemenea, un efect pricajit: despre seriozitatea licitatiilor dambovitene, lumea s-a lamurit de mult. La fel in cazul nenumaratelor locuinte de serviciu, chiar daca acum se dau asigurari ca se vor mai mari chiriile. Din 1990 incoace, sute si sute, daca nu si mai multe apartamente luxoase si vile au fost atribuite unor demnitari si inalti functionari, ba si unor inchipuiti specialisti si unor clienti politici adusi de aiurea in Capitala si instapaniti aici. Sub toate guvernarile, patrimoniul administrat de RA-APPS a fost si a ramas o vaca de muls. Asa ceva nu se intampla nicaieri in lume, ci doar la noi, ca marca a coruptiei.
Solutie exista. In primul rand, stabilirea unei liste extrem de restranse de posibili beneficiari ai unor astfel de facilitati din randul demnitarilor si al inaltilor functionari publici, cu contracte stricte si fara posibilitatea de a cumpara locuinta respectiva. Asta, ca o terapie imediata a matrapazlacurilor. Apoi, construirea unui complex hotelier al statului. Cu garsoniere sau mici apartamente cu dotari civilizate, dar nu de lux, unde doar pe durata indeplinirii functiei sa fie gazduiti parlamentari, ministri, secretari de stat, inalti magistrati sau ofiteri superiori adusi din provincie ca realmente indispensabili. Ar costa mult, mult mai putin decat sumele imense irosite acum. Investitia ar fi repede recuperata prin diminuarea jafului la care asistam de cand banul si patrimoniul public acopera ifosele unor moftangii sau lacomia unor hrapareti.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!