Cadrele didactice care au apucat să vadă o parte din manualele de pe care vor studia din toamnă elevii claselor întâi şi a doua spun că micuţii vor avea de aprofundat informaţii prea dificile pentru nivelul lor. La vârsta la care copiii abia învăţau să dezlege tabla înmulţirii, din toamnă, vor afla de fracţii echivalente, de materiale conductoare şi izolatoare în cadrul unui circuit electric. Cu alte cuvinte, micuţii vor face “cartea” care până acum se făcea la sfârşitul ciclului primar ori chiar în gimnaziu!
“Reprezentanţii Ministerului Educaţiei ne-au promis că vor aerisi programele supraîncărcate, dar văd că, de fapt, fac pe dos! Toată lumea se vaită de rezultatele slabe la învăţătură, dar cu aceste schimbări elevii vor veni cu scârbă la şcoală. Vor memora lucruri abstracte şi nu se vor pricepe la calcule elementare. Noile programe nu sunt practice, copiii vor uita tot când vor ieşi din clasă”, ne-a spus Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Specialiştii în Educaţie mai susţin că învăţătorii trebuie să urmeze cursuri de specializare, ca să înveţe cum să le predea copiilor după noul model.
Bobocii trec pe manuale digitale
Începând din toamnă, elevii claselor I şi a II-a vor studia parţial după manuale digitale. Ministerul Educaţiei a selectat oferte pentru o parte din materialele didactice care vor fi disponibile şi în variantă electronică.
Cert e în acest moment că până la 15 septembrie vor fi gata manualele de limba română, matematică şi engleză. Au rămas alte 11 discipline “nedescoperite”, pentru care ministerul va organiza o nouă licitaţie.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro