La Olimpiada de la Londra, puşcaşul Alin Moldoveanu a avut un parcurs excelent, cucerind medalia de aur. Cu un calm imperturbabil, cu o siguranţă de sine de invidiat, focşăneanul şi-a dovedit clasa de maestru în această probă. Sorin Babii, antrenorul său, declară că dacă ar fi să dea lecţii unor profesionişti în materie de arme, Alin ar putea preda doar la o singură secţiune: cea a trăgătorilor de elită. Babii a explicat de ce Alin nu ar avea cum să se implice în chestiuni de tehnică, la pistol sau la o altă armă. “Tehnica folosită de el este compatibilă doar pentru lunetişti. Acolo, obiectivul este unul singur: punct ochit, punct lovit! La cadrele militare specializate, care au în dotare pistoale sau alte tipuri de arme de foc, antrenamentele şi tehnica în sine sunt total diferite”, explică Babii.
«Dacă se lasă îşi amputează mâinile»
“Dar Alin le-ar putea împărtăşi din experienţa lui căpătată în această probă de puşcă-aer comprimat trăgătorilor de elită, lunetiştilor. El e ca un lunetist profesionist”, a precizat Babii, campion olimpic în 1988 şi bronz la JO 2002 în proba de pistol liber. “Lumea trebuie să înţeleagă că Alin trăieşte pentru acest sport, iar dacă cineva i-ar spune, prin absurd, că trebuie să renunţe să mai meargă în poligon e ca şi cum i s-ar amputa ambele mâini”, a conchis tehnicianul.
Şi-a reluat deja antrenamentele
Chiar dacă obiectivul lui Moldoveanu fusese îndeplinit la Olimpiadă şi anume un parcurs cât mai bun, care a condus la câştigarea medaliei de aur, după încheierea întrecerii olimpice pentru Alin nu a existat vacanţă. “Dacă ar fi fost după el, ne-am fi pregătit în fiecare zi. Am mai făcut doar trei antrenamente, pentru că nu ni s-au permis mai multe şedinţe de pregătire în poligon”, a mai precizat Babii.
foto: Gazeta Sporturilor
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!