Iată cum se prepară cafeaua
Se ia o ceşcuţă, din cele în care urmează să fie servită cafeaua, drept măsură şi se pun cu ea, într- un ibric, atâtea porţii de apă câte cafele urmează să fie pregătite. Dacă o bei dulce, trebuie să adaugi în ea, de la început, câte o linguriţă rasă de zahăr pentru fiecare ceaşcă. Atunci când apa devine călduţă, se pun câte două linguriţe de cafea pentru fiecare ceaşcă de apă, se amestecă bine şi se lasă pe foc. Când devine mai “vârtoasă” (are culoare mai închisă) şi aproape începe să fiarbă, se ia cu o linguriţă caimacul de la suprafaţă şi se împarte egal în ceşti, apoi se mai pune în ibric încă o linguriţă rasă de cafea. Se amestecă bine şi se lasă să fiarbă, apoi se toarnă peste caimacul din ceşti şi se serveşte.
Ponturile maestrului cafegiu
Gheorghe Florescu a scris şi o carte, “Confesiunile unui cafegiu”. Iată câteva ponturi care ţin de păstrarea aromei şi de proprietăţile cafelei:
- cafeaua se păstrează cel mai bine în borcane din sticlă, închise ermetic, dar nu mai mult de o lună de la desfacerea ambalajului sau de la măcinare;
- soiul cel mai bun pentru consum este Arabica. Chiar dacă nu e cel mai puternic din punct de vedere al tăriei, e cel mai aromat;
- cafeaua nu trebuie îndulcită niciodată cu altceva decât zahăr sau miere, pentru că i se alterează gustul şi aroma;
- că să aibă efect digestiv, cafeaua trebuie băută după masă, fără adaos de lapte.
Iată ce zice cafeaua despre tine
Se zice că românii sunt cafegii. Aburindă, puternic aromată, întunecată ca noaptea, dulce sau amăruie, gustul cafelei inconfundabil te trezeşte încet, în fiecare zi.
Cafeaua de dimineaţă e ca un ritual. Conform unor cercetători britanici, dependenţa de cafea va creşte şi va include o varietate ameţitoare de specialităţi. Dar oricât de ciudate şi de complicate vor deveni tipurile de cafea, toate au ca punct de pornire cunoscutul espresso. Specialiştii britanici susţin că preferinţele pentru o anume cafea îţi trădează caracterul.
Ai suflet de copil
Cafeaua ta preferată: Caffe Latte
Cum se prepară: un sfert cafea espresso, peste care se toarnă lapte fierbinte în concentraţia dorită.
Eşti mofturos
Cafeaua ta preferată: Caffe Viennese
Vum se prepară: 2/3 cafea la filtru, peste care se pun 1/2 linguriţă de scorţişoară, zahăr şi frişcă deasupra.
Eşti visător
Cafeaua ta preferată: Capuccino rece
Cum se prepară: 1/4 de pahar de cafea la filtru, frişcă şi gheaţă.
Eşti sofisticat
Cafeaua ta preferată: Capuccino
Cum se prepară: 1/4 cafea la filtru, 1/4 lapte fierbinte şi spumă de lapte.
Eşti inteligent
Cafeaua ta preferată: Espresso
Cum se prepară: o linguriţă de cafea espresso la o ceşcuţă de apă.
Eşti amuzant
Cafeaua ta preferată: Caffe Lungo – cum se prepară: 1/4 de cană de cafea la filtru, lungită cu jumătate de cană de apă.
Eşti original
Cafeaua ta preferată: Macchiato
Cum se prepară: 1/4 cafea espresso şi 1/4 spumă de lapte.
Eşti pasional
Cafeaua ta preferată: Latte macchiato
Cum se prepară: 1/4 de cafea espresso şi trei sferturi lapte fierbinte, iar deasupra se presară pudră de scorţişoară.
Eşti sociabil
Cafeaua ta preferată: Mochaccino
Cum se prepară: 1/4 cafea la filtru, două linguriţe de pudră de ciocolată, 3/4 lapte fierbinte şi spumă de lapte deasupra.
Unde găseşti cea mai ieftină cafea la pachet
Cei mai mulţi dintre noi nu putem funcţiona dimineaţa dacă nu bem o cafea. E o băutură plăcută şi sănătoasă, dacă e consumată moderat. Preferabil este ca ultima cafea să fie băută înainte de ora 16.00, fiindcă are efect energizant şi e posibil ca seara să adormi mai greu. Pentru a-ţi fi mai uşor la cumpărături, am fost în principalele supermarketuri din ţară: Mega Image, Real, Auchan, Cora, LIDL, Carrefour, Billa, Kaufland, şi am aflat unde găseşti cea mai ieftină cafea măcinată, la pachet.
- Iată cele mai mici preţuri
Magazin | Cantitate | Preţ |
Mega Image | 250 g | 4,19 lei |
Real | 250 g | 4,50 lei |
Auchan | 250 g | 6,16 lei |
Cora | 250 g | 6,68 lei |
Lidl | 250 g | 5,49 lei |
Carrefour | 250 g | 4,99 lei |
Billa | 250 g | 6,19 lei |
Kaufland | 250 g | 4,69 lei |
Preţul cu roşu este cel mai mic găsit în cele 8 magazine