Antonia a trecut pe zebră
Frumoasa Antonia n-a avut curaj să testeze gândaci ori şerpi, dar trece la capitolul ciudăţenii culinare zebra, testată într-un local londonez. “Am văzut-o în meniu, iar chelnerul mi-a spus că e delicioasă şi are puţine calorii. Seamănă la gust cu carnea de vită, dar e mai uşoară”.
Adela Popescu a dat iama în gândaci prăjiţi
“Anul trecut, când am fost în Thailanda, am mâncat gândaci. N‑a fost mare filosofie, au avut gust ca de ceva ars tare şi crocant… Cam cum sunt marginile uşor arse de la pui”, ne-a mărturisit actriţa şi cântăreaţa Adela Popescu. O altă delicatesă încercată de ea a fost carnea de rechin: “Pe asta am mâncat‑o aici, în România. Era preparată cu usturoi şi mi-a plăcut foarte mult”.
Denisei Nechifor i-au plăcut insectele cu orez
Mama fetiţei lui Adrian Cristea a mâncat insecte la un restaurant de fiţe şi spune că i-au plăcut. “Eram în Londra. Am mers la un restaurant de lux, unde am comandat acest preparat, insecte cu orez. Arăta ca o paella. Foarte, foarte bun”, ne-a declarat Denisa Nechifor.
Dana Rogoz a comandat crocodil şi şarpe pané
Dana Rogoz a vrut să încerce şi ea gândacii, dar curajul i s-a terminat după unul singur. “În Cambogia am încercat un gândac. Unul singur, că nu am putut mai mult, deşi am văzut că pe acolo se mănâncă în cantităţi mari”, ni s-a confesat ea. În schimb, n-a avut reţineri în a gusta carne de cangur – “nimic grozav”, spune ea -, carne de crocodil şi un şarpe mic pané.
Ouă vechi, ţinute în var şi clei, pentru fetele de la Amadeus
Violonistele sexy de la Amadeus au mâncat în Shanghai, după un concert pe care l-au susţinut acolo, “ouă de gâscă de 1.000 de ani”. Evident că ouăle respective nu au chiar 1.000 de ani, dar sunt vechi, ţinute la conservat într-o compoziţie din clei, cenuşă, var, sare şi orez. Iar pentru chinezi sunt o adevărată delicatesă. “I-am rugat pe organizatori să ne comande ce mâncau ei bun de obicei şi ce era mai gustos. Ouăle astea au o culoare bizară, între maro şi verde închis, dar gălbenuşul e cremos şi picant. Nu ne-am încumetat însă să mâncăm broaşte râioase, nici şerpi şi gândaci”, ne-au povestit fetele.
Xonia întâi mângâie cangurul, apoi îl mănâncă!
Cântăreaţa Xonia s-a născut în Australia şi spune că pentru ea carnea de cangur e ceva obişnuit în farfurie, chiar dacă pentru noi e o ciudăţenie. “În Australia se mănâncă frecvent aşa ceva. Mie îmi place”, ne‑a declarat ea.
Consuelo Mutu a cerut friptură de viţel nenăscut
În urmă cu câţiva ani, Consuelo Mutu a reuşit să-l şocheze pe “Briliant” comandând, într‑un restaurant, friptură de viţel nenăscut. Straniul preparat este făcut din pulpa unui viţel scos din burta vacii cu o lună înainte de termen, se flambează în faţa clientului şi se serveşte în crustă de sare. Adrian a plătit 500 de euro pentru extravaganţa culinară a frumoasei dominicance.
Platou cu de toate pentru chef Cătălin Scărlătescu: cărăbuşi, viermi, broaşte, lăcuste şi şobolani
Noroc că chef Cătălin Scărlătescu nu serveşte în restaurantul unde lucrează mâncărurile pe care le testează în vacanţe! Juratul emisiunii “Hells Kitchen”, de la Antena 1, pare cea mai curajoasă vedetă TV, căci nu s-a dat înapoi de la nici o ciudăţenie culinară. Iar ce e şi mai bizar este că… cele mai multe i-au plăcut! “Anul ăsta, am mâncat în Thailanda toate nebuniile posibile, de la cărăbuşi şi lăcuste la viermi şi broaşte. De‑a lungul timpului, în călătoriile mele, am mâncat tot soiul de preparate ciudate. Sunt genul care încearcă absolut orice. Am avut ocazia să mănânc şobolani, carne de antilopă şi de cămilă şi toţi peştii din lume. Te poţi simţi ciudat în faţa unei farfurii cu ciudăţenii, dar odată ce guşti, poţi avea surpriza să constaţi că unele sunt chiar bune! De exemplu, viermii pe care i-am mâncat în Thailanda erau dulci, semănau la gust cu fructele litchi”, ni s-a confesat chef Scărlătescu.
Dana Săvuică şi-a lăsat supa de rechin în farfurie
Dana Săvuică, al cărei tată a fost ambasador în Indonezia, a călătorit mult, în special prin Asia, dar n‑a avut nici curiozitatea, nici curajul să testeze insectele prăjite, deşi acestea sunt consumate acolo ca seminţele la noi. O singură ciudăţenie a comandat la restaurant, însă n-a reuşit să mănânce tot din farfurie. “Am mâncat odată, în Singapore, o supă din aripioară de rechin. Este extrem de gelatinoasă. Aveam senzaţia că mă înec. Am luat câteva linguri de zeamă şi în ea pluteau nişte fibre lungi, transparente, gelatinoase. Nu mi-a plăcut gustul şi am lăsat supa nemâncată”.
Asta e de râs! Grig Chiroiu a adaptat bucătăria de lux la… pomana porcului
Grig Chiroiu, unul dintre protagoniştii serialului “Trăsniţii”, a bifat o altfel de ciudăţenie culinară decât cele menţionate mai sus. Una mai puţin scârboasă şi mult mai amuzantă. “Am servit icre de manciuria pe şorici de porc şi sushi cu cârnat de porc. Eu am făcut această combinaţie la un Crăciun. Au fost mai mulţi curajoşi care au încercat-o şi nimeni nu a ajuns la spital”, ne-a povestit actorul.