Cântăreaţa americană Rihanna a lansat o adevărată modă a steluţelor în lumea tatuajelor după ce şi-a pictat pe spate o întreagă constelaţie.
A trecut vremea semnelor grafice chinezeşti şi a dragonilor. Acum se poartă cuvintele scrise cu litere elfice folosite în „Stăpânul Inelelor” şi… steluţele. Cel puţin aşa susţine Sergiu Dragomir, unul dintre cei mai cunoscuţi tatuatori din România.
El spune că în ultimele luni i s-a cerut de zeci de ori să tatueze „constelaţii” asemănătoare celei de pe spatele Rihannei, pe diverse părţi ale corpului. „Nu contează în ce stil se îmbracă sau dacă desenul pe care îl aleg înseamnă ceva pentru ei. Majoritatea tinerilor care se tatuează o fac doar ca să demonstreze că sunt cool. Cei mai mulţi sunt puşti de bani gata. Şi cum «ultimul oftat» în materie de tatuaje îl reprezintă steluţele pe care şi le-a desenat Rihanna pe ceafă, toţi sunt înnebuniţi să-i fure modelul”, ne-a povestit Sergiu.
El susţine că fanii cântăreţei americane îşi desenează „constelaţia” pe gât (la fel ca vedeta), pe braţe, pe piept sau pe spate, în zona taliei, pentru că „este sexy”.
Se poartă şi scrisurile
Totul e să utilizaţi litere elfice, cum a făcut iubita lui Ogică
Şi scrisurile sunt la modă, dar nu cele inteligibile, de tipul „I love John” sau „Neluţu”. „E o adevărată nebunie cu scrierea numelor. Cum au un nou iubit sau o nouă iubită, tinerii vin repede să-şi tatueze numele lui, respectiv al ei, într-un loc cât mai vizibil. Ca să nu arate chiar «pârnăiaş», se folosesc caractere elfice, de genul celor din Stăpânul Inelelor”, a mai spus Sergiu, dând exemplu tatuajul pe care i l-a făcut în direct, în emisiunea „Un show păcătos” de la Antena 1, viitoarei neveste a lui Stelian Ogică, celebrul jucător la Loto. Tatuatorul susţine însă că lumea continuă să-şi picteze sub piele portrete ale unor persoane dragi, feţe de animale, dar şi însemne tribale, „inele” sau „brăţări”.
Ce trebuie să facem pentru a ne proteja de boli infecţioase
Înainte de a decide să ne facem un tatuaj trebuie să ne interesăm dacă persoana la care vom apela şi cabinetul unde ni se va face operaţia sunt autorizate sanitar. În timpul intervenţiei trebuie să fie respectate următoarele reguli: zona să fie dezinfectată în prealabil; tatuatorul să poarte mănuşi sterilizate de unică folosinţă, desigilate în acel moment. Acul utilizat trebuie să fie desfăcut din ambalaj chiar în faţa noastră; culorile pentru tatuaj să fie desigilate, de asemenea, în faţa noastră. În cazul în care nu sunt respectate aceste reguli, riscăm ca zona tatuată să se infecteze şi, mai rău, putem contracta virusuri de tipul hepatitei B sau C şi chiar HIV, transmisibile prin sânge. Până la vindecarea completă e obligatorie o igienă strictă a zonei, care implică spălarea de câteva ori pe zi cu apă şi săpun antibacterian şi acoperirea rănii cu pansamente sterile uscate. Şi acestea trebuie schimbate de două până la patru ori pe zi.
Însemnele temporare dispar în câţiva ani
Dacă vă doriţi să vă faceţi un tatuaj, doar pentru că vi se pare sexy, dar nu vă vedeţi la bătrâneţe pe braţe sau pe spate cu un desen de care v-aţi plictisit, puteţi recurge la un tatuaj temporar. Acesta rezistă doar câţiva ani şi dispare fără a fi necesară intervenţia cu laser. Procedura de tatuare durează cel mult două ore, în funcţie de complexitatea desenului, şi nu este dureroasă.
Intervenţia nu este dureroasă
Datorită anestezicului care se aplică pe piele înainte de intervenţie, senzaţia din timpul tatuării este asemănătoare cu cea pe care ţi-o dau unele pişcături uşoare.