Ciobani sosiţi din zone precum Dobrogea, Sibiu, Dâmboviţa au ocupat deja mai mult de jumătate din cele 25 de ţarcuri, puse la dispoziţie de Direcţia Pieţe Sector 4. Organizat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv şi găzduit de Piaţa Apărătorii Patriei din Sectorul 4, acesta rămâne singurul târg de profil de pe raza Capitalei.
Activitatea de sacrificare este supravegheată permanent de reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. „Şi anul acesta asigurăm condiţii optime pentru găzduirea mieilor în ţarcuri, cât, în special, pentru sacrificarea acestora, în abatorul dotat conform tuturor normelor de igienă sanitar – veterinară în vigoare. Totodată, punem la dispoziţia cumpărătorilor Cântarul Cetăţeanului, pentru verificarea cantităţilor de carne achiziţionate de către cumpărători”, a declarat primarul sectorului 4 Cristian Popescu – Piedone prezent la deschiderea târgului.
Mieii se vând cu 23- 25 de lei kilogramul. ”Cumpărătorul vine, îl alege din țarc și animalul este tăiat chiar aici. Eu am adus 16, dar am stâna aproape de București și pot oricând să mai aduc”, ne-a spus nea Ion, un cioban din Teleorman. La târg de vând și iezi, cu 25 de lei kilogramul.
Târgul va funcţiona până pe 11 aprilie, în intervalul 07.00 – 19.00.
Fotografii: Vlad Chirea
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro