Priveşte cu ochi mari în jurul ei şi râde brusc, încântată parcă de un gând. Apoi, gângurind pe limba ei, “explorează” redacţia cu mersul încă ezitant, de copilaş care abia a împlinit un an, pe 5 noiembrie.
Dar, până la urmă, cea mai sigură aventură e tot mersul de-a buşilea. “A fost dată chiar ca exemplu, la un congres al medicilor, ţinut în Dallas, vara asta, pentru felul în care a reacţionat la toate procedurile medicale la care a fost deja supusă. Mulţi copii cu aceeaşi boală suferă infecţii ori resping implantul de silicon în zonele din care chirurgii extirpă nevii aceia”, ne spune mămica fetiţei din Otopeni.
Pe chipul de îngeraş se văd urmele primelor două intervenţii, după cum şi zona din jurul urechiuşei e încă afectată de boală.
Va mai fi nevoie de câteva operaţii, inclusiv de reconstrucţie a unor zone, pentru că nevul acela nenorocit cotropise trupul firav în multe, multe locuri.
Nimeni nu ştie exact cauza maladiei. E încă unul din acele mistere din celula umană, o modificare ce se produce chiar în momentul concepţiei, dar fără ca medicii să afle până acum care ar fi “modelul”, regula după care aşa ceva se întâmplă.
Patru RMN-uri costă 10.000 de dolari
Mult, tare mult s-au luptat părinţii lui Teo ca să ajungă cu ea la Spitalul de Copii StLaurie din Chicago, considerat cel mai bun din lume în asemenea afecţiuni. Iar doctorii americani dau dovadă de un profesionalism, dar şi de o implicare umană ce par desprinse din basme mai degrabă.
Însă, chiar şi cu toate discounturile, reducerile de preţ făcute, cea de-a treia operaţie, ce va avea loc chiar mâine, 12 decembrie, costă 13.500 de dolari. Din care părinţii Teodorei au adunat deja 8.000. Ar mai fi nevoie, deci, de 5.500 de dolari.
Asta, pe lângă cele patru analize RMN necesare şi care, făcute tot în SUA, cum ar vrea doctorii, ar costa în total 10.200 de dolari. Teodora nu ştie însă de socotelile astea, care părinţilor le aduc multe nopţi nedormite de grijă. Teodora priveşte lumea. Şi, adesea, râde parcă unui gând. Unul doar de ea ştiut…