Există o singură reglementare
Singura “reglementare” în acest sens e prinsă în regulamentul de funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar: “se interzice personalului didactic să condiţioneze evaluarea elevilor sau calitatea prestaţiei didactice la clasă de obţinerea oricărui tip de avantaje de la elevi sau de la părinţii acestora”. Astfel, teoretic, sunt vizaţi doar profesorii care îşi meditează elevii cărora le predau şi la clasă, practic… nimeni nu ţine cont de nimic.
Pentru că nu mai suportă căldura din sălile de clasă,
fac ore în curtea şcolii
Profesorii de la o şcoală din Galaţi au avut o iniţiativă interesantă, zilele trecute. Toropiţi de căldură, atât ei, cât şi elevii au mutat orele de curs în curtea şcolii. Astfel, cinci clase de elevi au scăpat de îmbâcseala din clădire cauzată de lipsa climatizării şi studiază în natură, la umbra copacilor.
Părerea părintelui | «Dacă plătesc,
sunt liberă să aleg cadrul didactic»
Mihaela Gună, preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi: “Suntem nevoiţi să apelăm la meditaţii suplimentare, dat fiind că sistemul de educaţie e aşa cum e. Nu sunt de acord cu interzicerea meditaţiilor cu profesorul de la clasă, pentru că, atât timp cât eu plătesc, sunt liberă să aleg cadrul didactic”.
Părerea profesorului | «Nu suntem
de acord cu presiuni asupra elevilor»
Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ: “Nu încurajăm meditaţiile. Instruirea elevilor trebuie să aibă loc în sala de curs. Din păcate însă, statul român încurajează acest fenomen. Din cauza salariilor, profesorii au ajuns în situaţia de a fi nevoiţi să dea meditaţii”.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro