Cartierul Roşu din Amsterdam. Red Light District există de prin secolul XIV, aceasta fiind zona în care marinarii întorşi de la muncă căutau şi găseau atenţie feminină. Acum prostituţia e legalizată în Olanda, iar femeile care lucrează aici sunt plătitoare de taxe. Totuşi, ele înfruntă discriminarea societăţii, au dificultăţi când încearcă să obţină credite de la bănci sau să încheie tranzacţii de orice fel.
Deşi, teoretic, toate femeile care îşi câştigă existenţa aici ar trebui să aibă analizele medicale actualizate, acest lucru nu prea se întâmplă. Multe dintre prostituate au boli cu transmitere sexuală, unele fiind chiar purtătoare de HIV. În principiu, 20 de minute costă între 20 şi 50 €, dar preţurile pot varia foarte mult. Fotografiatul e interzis şi aspru pedepsit în întreg cartierul.
Nici noi nu ducem lipsă de zone «fierbinţi». Capitala României nu duce lipsă de zone fierbinţi, deşi în acestea se pot întâlni numai prostituate, spun clienţii, de “mâna a doua sau a treia”, cele de lux fiind “disponibile” doar la marile hoteluri. Astfel, zonele cel mai cunoscute pentru prostituţie sunt străzile Plevnei, Mătăsari, precum şi Piaţa Buzeşti şi Piaţa Romană.
Cartierul St. Pauli, Hamburg, Germania. St. Pauli, „centrul amoros” al Hamburgului, cunoscut şi sub numele de “kilometrul păcatului”, adăposteşte exclusiv bordeluri şi show-uri erotice. Mulţi dintre cei care trăiesc în această zonă îl consideră însă mai degrabă un centru artistic. Se pare că şi membrii formaţiei Beatles au trăit şi au cântat aici, înainte să cunoască celebritatea
Piaţa Pigalle, Paris, Franţa. Din Paris, supranumit şi oraşul iubirii, viaţa de noapte “condimentată” cu femei uşoare nu putea să lipsească. Cel mai renumit loc unde se practică cea mai veche meserie din lume e Pigalle Place, din cartierul Montmartre.
Madrid (Spania). Prostituţia este legală în Spania. În Madrid, nu există numai o zonă dedicată acesteia, ci o întreagă reţea de străzi şi cartiere. Acestea sunt împânzite de sex-shopuri care oferă spectacole erotice şi chiar o întâlnire cu modelul ales, drept bonus. Printre cele mai frecventate zone de acest fel se numără strada Atocha, care găzduieşte şi un muzeu de artă erotică, strada Montera şi zona din imediata apropiere a Gran Via.
Gara Centrală, Copenhaga, Danemarca. Centrul tradiţional al sexului pe bani din Copenhaga este zona din spatele Gării Centrale (Istedgade, Halmtorvet şi Skelbaekgade), unde fetele pot fi admirate şi alese din vitrina “magazinelor de sex”. Cu toate acestea, în Copenhaga, bordelurile sunt ilegale.
Redlight Prague, Praga, Cehia. Prostituţia a devenit o meserie care a ajutat la creşterea economiei în Cehia, imediat după ce Revoluţia de Catifea, din 1989, a divizat Cehoslovacia. Însă abia acum doi ani cehii s-au gândit să legalizeze această profesie şi să urmeze exemplul Amsterdamului, înfiinţând un cartier roşu.
După modelul olandez, fetele trebuie să se expună în vitrină şi îşi pot stabili sau negocia singure tarifele. Cartierul roşu al Pragăi se vrea un parc de distracţii pentru adulţi, care pot participa la tot felul de petreceri sexuale.