Pentru păr
Uleiul de argan hrăneşte şi revitalizează pielea capului, dă strălucire părului, devenind moale şi mătăsos. Aplică uleiul de argan pe păr şi pe pielea capului. Masează uşor pielea capului şi piaptănă părul pentru ca uleiul de argan să fie repatizat uniform pe toate firele. Prinde părul într-un prosop cald şi lasă să acţioneze 20 de minute. Spală apoi părul cu şamponul obişnuit şi clăteşte.
Pentru ten
Uleiul de argan este un ulei complet datorită combinaţiei rare dintre o mare concentraţie de vitamina E, precursori ai vitaminei A şi acizi graşi nesaturaţi. Este folosit pentru îngrijirea tenului pe timp de noapte, pentru toate tipurile de ten, deoarece uleiul de argan regenerează pielea în timpul somnului şi luptă împotriva îmbătrânirii cutanate. Fiind foarte bogat în acizi graşi nesaturaţi, şi conţinând o cantitate mare de acid linoleic, uleiul de argan este un bun corector al carenţelor de acizi graşi din piele, atât de importanţi în întârzierea îmbătrânirii. Mai mult, uleiul de argan conţine o cantitate de tocoferol de trei ori mai mare decât în orice alt ulei. Această proprietate este cea care îi conferă proprietăţile antioxidante şi acţiunea împotriva radicalilor liberi, fiind eficient în prevenirea apariţiei ridurilor. Nu în ultimul rând, stimulând oxigenarea intracelulară, uleiul de argan favorizează refacerea stratului hidrolipidic şi a celulelor cutanate, pe care le hrăneşte. Astfel, tenul îşi recapătă elasticitatea, fineţea şi strălucirea. Aplică uleiul de argan pe toată faţa şi pe gât. Lasă să acţioneze timp de 15 minute. Şterge excesul de ulei cu ajutorul unei bucăţi de vată îmbibată în apă de trandafiri. Acest tratament îţi va lăsa pielea fină şi hidratată.
Împotriva acneei
Aplică o mască preparată pe bază de argilă amestecată cu apă şi câteva picături de ulei esenţial de lămâie timp de 30 de minute şi apoi clăteşte faţa cu apă călduţă. La final, masează tenul cu ulei de argan pur amestecat cu ulei esenţial de cimbrişor.
Pentru masaj
Se potriveşte tuturor tipurilor de piele şi în principal este recomandat pentru pielea îmbătrânită şi uscată. Aplicat cu regularitate pe piele, uleiul de argan ajută la prevenirea apariţiei vergeturilor, fiind aplicat pe zonele cu probleme ca atare, sau în amestec cu alte uleiuri esenţiale. Acest ulei atenuează urmele vizibile lăsate de acnee, varicelă, crăpături sau arsuri. După curăţarea pielii, maseaz-o cu ulei până când acesta intră în piele. Încălzeşte uleiul de argan între palme pentru a-i facilita alunecarea pe corp. Dacă doreşti să parfumezi discret uleiul de argan pentru masaj poţi să adaugi câteva picături de apă de trandafiri. Orice esenţă vei adăuga uleiului de argan îi va aduce acestuia alte proprietăţi.
Pentru celulită
De asemenea, pentru a combate celulita, amestecă două linguriţe de ulei de parafină cu o lingură de ulei esenţial de lemongrass şi trei linguri de ulei de argan. Combină ingredientele şi aplică amestecul pe zona de acţiune masând circular. Dacă repeţi acest ritual de 2-3 ori pe zi, în scurt timp vei observa o piele mult mai fermă şi mai frumoasă.
Pentru mâini
Pentru a întări unghiile şi a le face mai puţin casante nu este un remediu mai bun decât uleiul de argan. Spală-ţi bine mâinile. Pentru cele deteriorate sau uscate, unghii moi sau casante, înmoaie mâinile pentru 15 minute o dată sau de mai multe ori pe săptămână într-un amestec format din ulei de argan şi suc de lămâie în părţi egale. Dacă unghiile sunt casante, fă tratamentul de mai sus în fiecare zi. Poţi să refoloseşti amestecul conservându-l timp de o săptămână într-un recipient curat. Pentru picioare: masează picioarele în fiecare dimineaţă şi seară cu puţin ulei de argan la care adaugă suc de lămâie.