Conform procedurii, astăzi, în faţa deputaţilor, preşedintele de şedinţă va citi demisia colegului lor, care va fi întrebat (n.r – în situaţia în care va fi prezent în sală) dacă îşi menţine sau nu gestul făcut săptămâna trecută, când a decis să renunţe la calitatea de ales şi implicit la imunitatea parlamentară. În cazul în care Hrebenciuc nu s-a răzgândit peste noapte, acesta va putea fi arestat în orice moment, chiar în Parlament.
Încă deputat PSD, Viorel Hrebenciuc a demisionat marţea trecută din Parlament, după izbucnirea scandalului retrocedărilor ilegale şi apariţia stenogramelor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în care social-democratul discută cu senatorul Dan Şova despre o nouă lege a amnistiei şi graţierii. Viorel Hrebenciuc este urmărit penal de DNA în trei dosare, privind retrocedări ilegale de păduri şi trafic de influenţă. Vineri, liderul PSD a primit o grea lovitură după ce unicul său fiu, Andrei Hrebenciuc (foto), a fost arestat pentru 30 de zile în acelaşi dosar în care este implicat şi el.
Zeci de aleşi au probleme cu legea
În jur de 60 de senatori şi deputaţi din cei 580 au probleme cu legea. În majoritatea cazurilor, colegii parlamentari s-au mobilizat pentru a-i feri de cercetările procurorilor. Printre numele sonore se numără Ecaterina Andronescu-PSD, Varujan Vosganian- PNL, Şerban Mihăilescu-UNPR, Daniel Chiţoiu-PNL, Florin Popescu-PMP sau Ilie Sârbu-PSD.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro