“Sunt singurul goalkeeper din lotul de 8, sper să nu mă accidentez”, spune tulceanul, care a mai practicat şi kickbox. La 21 de ani, are experienţă de viaţă, nu glumă.
A încercat să facă un liceu teologic la Bucureşti, dar a fost dat afară. Şi s-a decis brusc să se înroleze în Legiunea Străină. “Avem 3.000 de euro pe lună, însă, după un an, am considerat că nu mi se mai potriveşte”, povesteşte Cătălin.
Locuieşte într- un hotel social, parte a unui program de ajutor al persoanelor fără adăpost şi munceşte în construcţii. Îi place de Rădoi şi ţine cu Steaua. Visează la un egal azi şi speră să-şi facă o viaţă bună în Franţa. Florin, celălalt român din echipă, e din Alba Iulia.
Au plecat să lupte în Legiunea Străină
A făcut tha-box şapte ani, însă a mizat tot pe un salariu de soldat în Legiune: “Eu am avut ghinion, pentru că am prins un doctor al dracului, care nu mi-a dat aviz pentru dantură”.
Nefiind acceptat, a apelat la nişte ţigani şi a trăit o perioadă pe câmp, în caravană. Mai târziu, a participat la o selecţie pentru echipa celor fără adăpost şi astfel au venit vremuri mai bune. Acum aşteaptă actele pentru a putea lucra legal. Tot în construcţii. La final, Florin conchide: “Fără Mutu va fi greu. Măcar să scoatem un egal!”.
Plătit cu 430 de euro pe lună
În Franţa, există un campionat al celor fără adăpost, unde se întrec 14 echipe, Cătălin Tolea fiind chiar campion în acest sezon.
Conform lui Benoit Danneau, preşedintele clubului la care activează românul, fotbaliştii sunt consiliaţi şi verificaţi, pentru a nu cădea în patima alcoolului şi a drogurilor: “Ei primesc un ajutor de la stat, în valoare de 430 de euro lunar. Jucătorii fac un antrenament pe săptămână, iar duminica au etapă. Scopul nostru este de a-i integra pe aceşti băieţi în societate”.