Cu quinoa şi somon

Ingrediente: o jumătate de cană de quinoa, 3 felii de somon afumat, o legătură de pătrunjel, 3-4 roşii cherry, 1/2 castravete, sare, o lingură de ulei de măsline.
Preparare: se fierbe quinoa 15 minute în două căni de apă. Între timp, se mărunţeşte pătrunjelul şi se taie în bucăţele mici toate ingrediente. Când quinoa e gata, se scurge, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente. Se amestecă bine, se adaugă uleiul de măsline, se sărează şi… se poate servi.

Legume la grătar

Ingrediente: 5 ciuperci champignon, 2 dovlecei, o ceapă albă, o ceapă roşie, 3 roşii, un ardei gras, o vânătă mică, 5 linguri de ulei de măsline, 3 linguri de oţet balsamic, pătrunjel, sare; pentru sos (mujdei) – 5-6 căţei de usturoi, sare, o linguriţă de ulei, 4 linguri de smântână.
Preparare: se taie toate legumele rondele, se presară sare pe ele şi se pun pe grătar, fără ulei. După ce s-au fript, se stropesc cu ulei de măsline şi cu oţet balsamic. Se face mujdeiul astfel: usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte, se pune într-un castronel şi se freacă bine cu sare şi ulei, iar când devine pastă se adaugă smântâna şi se omogenizează. Se toarnă mujdeiul peste legume, apoi se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.

Mic sondaj la marginea țării. De la „frumosul Ciolacu” și „inteligentul Geoană” la „Băsescu cel hazliu”, ce cred oamenii care trăiesc în colțul de jos al hărții, în Dobrogea, despre prezidențiale
Recomandări
Mic sondaj la marginea țării. De la „frumosul Ciolacu” și „inteligentul Geoană” la „Băsescu cel hazliu”, ce cred oamenii care trăiesc în colțul de jos al hărții, în Dobrogea, despre prezidențiale

De ton

Ingrediente: 150 g orez, o cutie de ton în suc propriu, câteva măsline negre fără sâmburi, o ceapă roşie, amestec de legume tăiate după preferinţă, câteva frunze de spanac tânăr; pentru dressing – 3 linguri de ulei de măsline, două linguri de oţet balsamic, sare, piper, ierburi aromate după gust (pătrunjel, busuioc).
Preparare: orezul se fierbe, apoi se clăteşte sub jet de apă rece. Legumele se trag la tigaie în puţin ulei de măsline şi se lasă la răcit. Ceapa şi măslinele se taie mărunt. Se scurge tonul şi se pune peste legume, se adaugă restul de ingrediente şi se amestecă, apoi se toarnă dressing-ul peste ele.

De fasole

Ingrediente: o cutie de fasole albă şi una de fasole roşie, o cutie mică de porumb, o cutie de năut, o legătură de ceapă verde, o legătură de pătrunjel, 4-5 linguri de oţet balsamic, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper.
Preparare: se scot legumele din cutii, se scurg şi se clătesc cu un jet de apă. Se spală ceapa şi se taie rondele, apoi se pune într-un bol. Peste ea se adaugă oţetul, uleiul şi sarea. Se lasă 5 minute, apoi se adaugă toate boabele, se amestecă, se adaugă piper şi pătrunjelul tocat. Dacă e nevoie, se mai adaugă oţet.

Cu fructe de mare

Stațiile ITP din toată țara nu funcționează, după ce serverele RAR au picat în urma unei alerte de incendiu care a blocat serverele complet
Recomandări
Stațiile ITP din toată țara nu funcționează, după ce serverele RAR au picat în urma unei alerte de incendiu care a blocat serverele complet

Ingrediente: 500 g caracatiţă mică (baby octopus), 250 g măsline, o ceapă roşie, piper boabe, două frunze de dafin, o legătură de pătrunjel; pentru dressing – 3-4 căţei de usturoi, zeama de la o lămâie, 3-4 linguri de ulei de măsline, oţet balsamic, sare.
Preparare: se spală caracatiţele şi se curăţă, apoi se pun într-o oală cu 2 litri de apă, câteva boabe de piper şi frunzele de dafin. Se lasă la fiert la foc iute până se înmoaie, apoi se scurge apa, se clătesc caracatiţele şi se lasă să se răcească. Se pregăteşte dressingul astfel: se face un mujdei cu ulei de măsline, o parte din zeama de lămâie şi sare. Se adaugă peste dressing măslinele, ceapa tocată solzişori şi pătrunjelul tocat. Caracatiţa se taie bucăţele, se toarnă peste ea dressingul şi se amestecă. Se mai adaugă zeamă de lămâie şi puţin oţet balsamic. Se lasă să se întrepătrundă aromele şi apoi se serveşte.

Cu paste

Ingrediente: 200 g paste (macaroane), un ardei capia roşu, 1/2 ardei capia verde, 3 castraveciori muraţi, 5-6 linguri de porumb, 3 felii groase de şuncă, sare şi piper; pentru maioneză – două linguriţe de muştar, 50 ml lapte, 100 ml ulei, un pic de sare.
Preparare: se fierb pastele, se scurg şi se trec pe sub un jet de apă rece. Se pun într-un bol adânc şi se lăsă să se răcească. Ardeii şi castraveţii muraţi se taie cubuleţe, la fel şunca. Se pun peste paste şi se adaugă porumbul scurs de apă. Se sărează şi se piperează, apoi se amestecă. Pentru maioneză, se pun ingredientele în blender şi se mixează câteva secunde. Se toarnă maioneza peste paste şi se amestecă. Se serveşte rece. Se poate păstra la frigider până la 3 zile.

Kremlinul a anunțat cât teritoriu mai vrea să cucerească în Ucraina și unde se vor opri trupele ruse: „Aceste granițe nu au fost încă atinse”
Recomandări
Kremlinul a anunțat cât teritoriu mai vrea să cucerească în Ucraina și unde se vor opri trupele ruse: „Aceste granițe nu au fost încă atinse”

Niçoise

Ingrediente: o salată verde, 350 g roşii cherry, un castravete, 4-5 fire de ceapă verde, doi cartofi (fierţi), un ardei gras verde, două ouă fierte, 45 g anşoa, 50 g măsline, o legătură de pătrunjel; pentru sos – o linguriţă de sare, doi căţei de usturoi, o lingură de muştar, o lingură de oţet balsamic sau suc de lămâie, piper, 6 linguri de ulei.
Preparare: usturoiul pisat se freacă bine cu sarea, până se obţine o pastă. Se adaugă muştarul, oţetul (sau sucul de lămâie) şi piperul măcinat şi se amestecă până ce sarea se dizolvă complet. La final se adaugă uleiul şi se amestecă iar. Frunzele de salată spălate se rup, se pun într-un castron şi se stropesc cu câteva linguriţe de sos. Se aşază apoi castravetele tăiat în felii şi se mai adaugă puţin sos. Se pun apoi ceapa verde tăiată mărunt, feliile de cartofi fierţi, ardeiul gras tăiat fâşiuţe, roşiile şi restul de sos. Deasupra se pun bucăţile de ou fiert, fileurile de anşoa, măslinele fără sâmburi şi pătrunjelul tocat. Nu se amestecă. Se dă la rece până la servire.

Grecească

Ingrediente: un castravete, 4 roşii, un ardei verde, o ceapă verde, 200 g brânză feta, 30 măsline negre, zeamă de lămâie, 4 linguri de ulei de măsline, două linguriţe de oregano proaspăt, sare, piper, rozmarin (facultativ)
Preparare: se spală şi se curăţă castravetele, se pune sare pe el şi, după 15 minute, se scurge sucul. Se taie în sferturi roşiile. Se curăţă ardeiul de seminţe şi de părţile albe şi se taie fâşiuţe. Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Feta se taie în cubuleţe (1,5 cm). Se pun toate într-un bol mare. Se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper. Se presară măslinele, rozmarinul, oregano şi suc de lămâie după gust. Se lasă o oră la rece.

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Știrileprotv.ro
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ce scrie în testamentul lui Silviu Prigoană! L-a făcut înainte să moară: „Am dat copiilor mei ce li se cuvine. E umilitor pentru...”
Viva.ro
Ce scrie în testamentul lui Silviu Prigoană! L-a făcut înainte să moară: „Am dat copiilor mei ce li se cuvine. E umilitor pentru...”
ULTIMA ORĂ! Copiii Adrianei Bahmuțeanu au fost scoși din casa lui Silviu Prigoană. Unde au ajuns Eduard și Maximus
Libertateapentrufemei.ro
ULTIMA ORĂ! Copiii Adrianei Bahmuțeanu au fost scoși din casa lui Silviu Prigoană. Unde au ajuns Eduard și Maximus
Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu se acrească prea tare. Trucul care te ajută să păstrezi prospețimea murăturilor tale
FANATIK.RO
Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu se acrească prea tare. Trucul care te ajută să păstrezi prospețimea murăturilor tale
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS: „Suntem în permanent contact!”
GSP.RO
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS: „Suntem în permanent contact!”
Pepe, dezvăluiri neașteptate din culisele emisiunii „Te Cunosc de Undeva”, pe care o prezintă la Antena 1: „Situații care pot părea foarte penibile…”
Elle.ro
Pepe, dezvăluiri neașteptate din culisele emisiunii „Te Cunosc de Undeva”, pe care o prezintă la Antena 1: „Situații care pot părea foarte penibile…”
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Cum să-ți planifici o vacanță perfectă cu buget mic
Financiarul.ro
Cum să-ți planifici o vacanță perfectă cu buget mic
Filmul tragediei din Suceava, unde doi frați de 1 şi 3 ani au murit arși de vii: "Se auzeau ţipetele copiilor în casă. Flăcările erau prea mari"
Observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava, unde doi frați de 1 şi 3 ani au murit arși de vii: "Se auzeau ţipetele copiilor în casă. Flăcările erau prea mari"
Horoscop 22 noiembrie 2024. Peștii se bucură de simpatia unor persoane speciale și caută să-și amplifice aprecierea față de propria persoană
HOROSCOP
Horoscop 22 noiembrie 2024. Peștii se bucură de simpatia unor persoane speciale și caută să-și amplifice aprecierea față de propria persoană

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI