Victoria Brăneşti
Ilie Stan, antrenorul ilfovenilor, a explicat pentru Libertatea de ce are o echipă formată doar din fotbalişti români: ”În lotul nostru sunt doar jucători români şi staff-ul tehnic e format tot din români. Cred că ţara noastră deţine numeroşi fotbalişti talentaţi şi ei trebuie doar să fie căutaţi. În plus, ne e mult mai uşor să urmărim jucători care evoluează în România, decât să ne facem o impresie despre cei străini pe care îi ştim doar de pe DVD-uri. Transferul lui Nicoară la CFR Cluj mă ajută pentru că le arată celorlalţi cât de uşor se ajunge la o echipă mare, se simt şi ei monitorizaţi. Olariu, Popa, Novac, Ispir sau Zuluf sunt tineri şi au potenţial”. În acest moment, Victoria Brăneşti ocupă poziţia a 15 în Liga 1.
Sportul Studenţesc
Faptul că nu au străini în lot nu i-a ajutat pe ”studenţi” în acest sezon, care ocupă ultimul loc în Liga 1. Cunoscută ca o adevărată ”pepinieră” pentru fotbalul românesc, echipa din Regie, care i-a format pe George Galamaz, Costin Lazăr, Gigel Bucur sau Ionuţ Mazilu, a fost tributară în ultimul timp lipsei banilor, iar performanţele au fost modeste. Lotul Sportului Studenţesc pentru returul acestei ediţii de campionat este format în proporţie de 75% din jucători formaţi în propriul Centru de Copii şi Juniori, restul fiind achiziţionaţi pe sume modice de la formaţii din liga secundă.
Athletic Bilbao
Dintre cele cinci formaţii care nu au legitimaţi fotbalişti străini, cei mai intransigenţi sunt cei de la Athletic Bilbao. Aceştia sunt cunoscuţi în întreaga lume pentru faptul că promovează jucători din propriul centru de copii şi juniori, dar şi pentru că transferă doar fotbalişti din Ţara Bascilor, care au ascendenţă bască sau au fost formaţi ca jucători în acea zonă a Spaniei.
Această strategie nu i-a împiedicat pe basci să-şi treacă în palmares opt titluri şi 23 de Cupe ale Spaniei. În lotul actual se regăsesc internaţionalii spanioli Pablo Orbaiz, Andoni Iraola, Igor Gabilondo, Aitor Ocio, dar şi Fernando Llorente, campionul mondial pe care Liverpool şi Tottenham sunt gata să dea 30 de milioane de euro. Athletic e singurul dintre cele patru cluburi profesioniste din Spania, celelalte fiind Real Madrid, FC Barcelona şi Osasuna, care nu este o corporaţie sportivă, ci este operat direct de către suporterii echipei. În acest moment, echipa ocupă locul 6 în Primera Division, campionat din care nu a retrogradat niciodată, de la fondarea acesteia în 1928.
Obolon Kiev
Clubul din Kiev a fost fondat în 1992 sub denumirea Zmina (Noua Generaţie), iar în 1999 şi-a schimbat numele în ”Obolon”, numele unui celebru producător de bere din Ucraina, care sponsorizează echipa. Kievenii au promovat pentru prima dată în prima ligă în sezonul 2003-2004, atunci când numărul echipelor din Premyer-Liha s-a mărit la 16. În acest moment, echipa e formată numai din jucători ucrainieni, mare parte racolaţi de la Academia lui Dinamo Kiev, dar şi fotbalişti formaţi la Doneţk sau Lviv. Obolon ocupă în campionat locul 10 din 16 echipe.
Hradec Králové
Clubul bohemian a fost înfiinţat în 1905 şi a câştigat un singur titlu de campioană a Cehoslovaciei în sezonul 1959-60, la prima participare pe prima scenă a fotbalului cehoslovac. În palmaresul său mai figurează şi o Cupă a Cehiei, câştigată în sezonul 1994-95. În acest moment, echipa ocupă locul 10 din 16 competitoare în Gambrinus Liga. Printre jucătorii formaţi de club se numără Vratislav Lokvenc (ex-Kaiserlauntern şi FC Basel), Jaroslav Plašil (în prezent la Girondins Bordeaux) şi Rudolf Skácel (ex-Marsilia, Panathinaikos şi Southampton).
Primele 15 campionate ale continentului după punctajul acumulat în ultimii cupele europene:
1. Anglia 11.516 de puncte
2. Spania 11.120
3. Italia 10.640
4. Germania 9.235
5. Franţa 8.762,5
6. Olanda 7.247,5
7. Portugalia 6.817,5
8. Turcia 6.250
9. Grecia 6.193
10. Belgia 6.054
11. Scoţia 5.932
12. Ucraina 5.625
13. Rusia 5.594
14. Cehia 5.388,5
15. România 4.794
Lotul Victoriei Brăneşti:
Portari – Alin Bordeanu, Barna Nagy, Cristian Stoicescu, George Savu;
Fundaşi – Casian Maghici, Sergiu Bar, Valentin Velicu, Eduard Nicola, Stelian Isac, Raul Marincău, Bogdan Străuţ, Andrei Poverlovici, Iosif Lorincz;
Mijlocaşi – Vasile Olariu, Nicolae Zuluf, Alexandru Buhuşi, Sorin Ispir, Augustin Chiriţă, Daniel Novac, Valentin Negru, Răzvan Avram, Dorinel Popa, Florentin Petre, George Călinţaru, Dinu Todoran;
Atacanţi – Cornel Coman, Bogdan Oprea, Andrei Vasilescu, Ciprian Prodan, Valentin Simion.
Lotul Sportului Studenţesc:
Portari – Vladimir Niculescu, Adrian Viciu, Andrei Popescu;
Fundaşi – Dean Beţa, Daniel Lung, Codruţ Cioranu, Sebastian Ghinga, Raul Ciupe, Florin Maxim, Nichita Patriche, Liviu Rusu, Răzvan Farmache, Lucian Cheţan;
Mijlocaşi – Marius Nae, Costin Gheorghe, Andrei Lungu, Florentin Cruceru, Vasile Nicola, Tiberiu Bălan, Cristian Irimia, Marius Antoche;
Atacanţi – Costin Curelea, Viorel Ferfelea, Octavian Chihaia, Leonard Dobre, Andrei Truţă.