Pământul aparţine familiei Kidman de cinci generaţii, iar proprietatea e formată din terenuri răspândite în vestul, nordul şi sud-estul Australiei, însumând 11 milioane de hectare. Acestea sunt date la pachet, conform anunţului de vânzare, cu un preţ de pornire de 325 de milioane de dolari.
Experţii imobiliari au catalogat oferta drept cea mai mare proprietate privată de pe Terra, având o întindere echivalentă cu suprafaţa Bulgariei sau cu jumătate din România. Adevărate “insule” în vasta Australie, acestea găzduiesc, departe de oraşe, doar ferme de vite, cu păşuni şi adăposturi pentru animale, ai căror administratori, urmaşii lui Sidney Kidman, s-au aliniat noilor cerinţe şi tehnologii. Cel care a pus pe pic i o a r e întregul imperiu, Sidney Kidman, a început de jos. Provenea dintr-o familie săracă, din Adelaide, de unde a fugit la vârsta de 13 ani, cu doar 5 şilingi în buzunar, pe un cal fără un ochi. În 1870 se angaja la o fermă de oi, după care a ajuns văcar în sudul Australiei. Din economii, şi-a cumpărat vite şi boi, în plină “febră a cuprului”, când mineritul a ridicat ţara de la Antipozi pe plan financiar.
Numărul animalelor din fermă s-a mărit, iar în 1878 a dat la schimb 10 vaci, pentru acţiuni la o exploatare minieră. Acest pas i-a adus profit şi, din 1885, când şi-a cumpărat prima proprietate pe care şi-a amenajat o fermă, Kidman a început să se extindă, ajungând în 1903 să deţină 9 milioane de hectare în Australia. În 1921, cu 14 ani înainte să moară, la 78 de ani, Kidman a primit din partea regelui George al VI-lea al Marii Britanii titlul de Sir, pentru activitatea lui ca fermier. Astăzi, imperiul de la Antipozi adună 185.000 de animale, “marfă” de export pentru SUA şi Asia.