„Băieţii de la The Beatles începeau să îşi manifeste din ce în ce mai mult independenţa. Fiecare dintre ei devenea tot mai autonom. De fapt, John, nu a fost primul care şi-a manifestat intenţia de a părăsi trupa. Într-o noapte, Ringo (Ringo Starr -n.r.) a venit la noi şi ne-a spus că vrea să plece. A urmat, în altă noapte, şi Maureen (Sterkey Tigrett – n.r.). Următorul care a recunoscut că vrea să plece din trupă a fost George (George Harrison – n.r.) şi abia apoi John. Singurul care a vrut să ţină Beatles unită a fost Paul (Paul McCartney – n.r.). Însă ceilalţi trei au interpretat că Paul doreşte să ţină trupa unită şi să o transforme în propria trupă. Adică nu ar mai fi fost The Beatles, ci trupa lui Paul, ceea ce nu le-a plăcut”, a povestit Yoko Ono.
Declaraţiile acesteia vin să întărească alte afirmaţii făcute de McCartney în octombrie, când, într-un interviu acordat lui David Frost, a spus că „nu Ono a fost cea care a dus la destrămarea grupului, pentru că acesta era deja pe punctul de a se destrăma”.
Născut pe 18 iunie 1942 într-o familie modestă din acest oraş industrial din nord-vestul Angliei, Paul McCartney l-a cunoscut pe John Lennon la 15 ani şi a înfiinţat cu el grupul The Quarrymen, care a devenit ulterior The Beatles, odată cu venirea în trupă a lui George Harrison şi Ringo Starr.
Însă banii şi presiunea din show-business au cauzat încheierea unei prietenii din copilărie. Filmările pentru „Let It Be”, realizate în timpul înregistrărilor pentru albumul omonim, au dat semnalul destrămării trupei The Beatles, pe 10 aprilie 1970.
Grupul cel mai influent din istoria muzicii este totodată grupul cu cele mai mari vânzări de discuri. Casa lor de discuri EMI estimează la peste 1 miliard numărul discurilor vândute de trupa The Beatles pe plan mondial.