Anul trecut, de exemplu, ziarul naţional din Uzbekistan scria despre sărbătorirea Sf. Valentin: „un produs al răului menit să pună capăt valorilor naţionale”.
Dar nu este singura măsură restrictivă faţă de ceea ce, în concepţia lor înseamnă „decadenţa din afară”. Femeile din Uzbekistan au avut probleme cu achiziţionarea obiectelor de lenjerie intimă în capitala ţării, Tashkent, după ce un şef de sector a interzis comercializarea acestora. Explicaţia? Sutienele şi chiloţii „nu sunt lucruri pe care copiii ar trebui să le vadă”.
În Arabia Saudită, unde respectarea legii islamice, Shariah, este strictă, aproximativ 5.000 de agenţi patrulează în locurile publice pentru a impune localnicilor să respecte normele riguroase impuse de regat.
Poliţia arabă verifică magazinele şi comercianţii pentru a se asigura că nu vând trandafiri roşii sau orice alte obiecte similare, susceptibile de comercializare cu ocazia Sfântului Valentin, sărbătoare interzisă în consevatorul regat arab.
Chiar dacă „Valentine’s Day” a devenit populară în ultimii ani Orientul Mijlociu, o directivă de la Teheran a decis, încă de anul trecut, să interzică în Iran această tradiţie, care are loc în fiecare an pe data de 14 februarie.
Malaezia nu crede în dragoste, dacă e să ne luăm după felul în care autorităţile aleg să serbeze Valentine’s Day în fiecare an: făcând razii pentru a aresta cuplurile necăsătorite care încearcă să îşi serbeze iubirea departe de ochii lumii.
Această persecuţie durează din 2005, când, în urma unui ordin religios, toţi musulmanii care erau găsiţi singuri în camere de hotel cu o persoană de sex opus.
FII SUPORTER ADEVĂRAT! Libertatea te îmbracă în echipamentul Stelei
Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!