Dieta Atkins, ideală pentru Berbeci

Ambițiosului și competitivului Berbec i se potrivesc dietele cu rezultate rapide, pentru că răbdarea nu e una din trăsăturile sale. Va reuși să slăbească dacă urmează dieta Atkins, care a fost creată în 1972 de biologul Robert Atkins și care acum e preferata multor vedete de la Hollywood. Trebuie să elimine din alimentație pâinea, cartofii, orezul, pastele, ciocolata, biscuiții și prăjiturile. Într-o primă fază (două săptămâni) are voie să consume carne roșie, ouă, brânză, piept de pui și pește, apoi poate introduce în meniu nuci, semințe și legume. Dacă această dietă e urmată pe termen lung, se pot reintroduce treptat carbohidrații, dar nu trebuie să depășească 90 g pe zi.

Exerciții recomandate pe durata dietei: aerobică, ciclism, jogging.

Taurii, fructe fără număr

Taurii sunt pofticioși și e greu să-i ții departe de dulciuri sau de alte plăceri culinare vinovate. Prin urmare, regimul urmat trebuie să le permită unele derapaje. Ideală pentru acești nativi este dieta volumetrică, gândită de nutriționista Barbara Rolls, profesoară la o universitate americană. Aceasta împarte alimentele în patru categorii.

utile-fata-cu-fructe-iarna.jpg

  • Categoria 1: fructe și legume fără amidon, lapte degresat, supe pe bază de roșii.
  • Categoria 2: fructe și legume cu amidon, cereale, carne slabă și preparate cu puține grăsimi și calorii, cum ar fi spaghetele și chilli.
  • Categoria 3: carne, brânză, pizza, cartofi prăjiți, dressinguri de salate, pâine, covrigi, prăjituri și înghețată.
  • Categoria 4: biscuiți, chipsuri, bomboane și batoane de ciocolată, nuci, alune și alte tipuri de semințe, unt și ulei.

Cauzele unui fapt statistic înfiorător: 41% dintre tinerii români ar accepta dictatura. Sociolog: „Totul este deja luat de generațiile precedente”
Recomandări
Cauzele unui fapt statistic înfiorător: 41% dintre tinerii români ar accepta dictatura. Sociolog: „Totul este deja luat de generațiile precedente”

Pe durata regimului, ai voie să consumi orice cantitate de alimente din categoriile 1 și 2, porții mici din categoria 3 și foarte mici spre deloc din categoria 4. Vei avea trei mese și două gustări zilnic.

Exerciții recomandate pe durata dietei: 30 de minute de jogging zilnic sau măcar o dată la două zile.

Gemeni, renunțați la ciocolată!

Mereu “în priză” și dornici să încerce lucruri noi, Gemenii se țin cu greu de o dietă. Li se recomandă un regim ce le permite să varieze grupuri de alimente, cum este cel creat de Rosemary Conley, care e privită ca un guru al nutriției și fitness-ului în Marea Britanie. Durează 21 de zile, timp în care trebuie să ții sub control caloriile din farfurie și să faci sport 45 de minute zilnic.

ciocolata_25.jpg

În primele două săptămâni ai voie să consumi alimente cu 200 de calorii la micul dejun, cu 300 de calorii la prânz și cu 400 de calorii la cină, plus două gustări a câte 50 de calorii fiecare și un pahar de lapte. În cea de-a treia săptămână poți introduce în meniul zilnic un desert de 200 de calorii. Este contraindicat mâncatul pe fugă, iar dacă te simți fără energie, nu ronțăi un baton de ciocolată, ci, mai bine, un fruct, două.

Exerciții recomandate pe durata dietei: aerobică și antrenamente scurte, dar intense, cum ar fi luptele ori kickboxingul. Și yoga este indicată.

Ce înseamnă moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, pentru Orientul Mijlociu. Netanyahu câștigă politic, dar conflictele în regiune nu se vor încheia | ANALIZĂ
Recomandări
Ce înseamnă moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, pentru Orientul Mijlociu. Netanyahu câștigă politic, dar conflictele în regiune nu se vor încheia | ANALIZĂ

Racii, sfătuiți să-și învingă poftele

Racii au momente când caută confort în mâncare și se îmbuibă pentru simplul motiv că sunt triști ori au avut o dezamăgire în viața emoțională. Dacă te regăsești în această caracterizare, pentru tine este ideală dieta psihiatrului Daniel Amen, care susține că problemele de greutate pleacă de la creier, nu de la stomac – adică mănânci mai mult de poftă, nu de foame -, și te învață cum să învingi aceste pofte urmând 5 reguli simple:

  1. hidratează-te! Bea 2,5, chiar 3 litri de apă sau ceai neîndulcit zilnic;
  2. mănâncă alimente sărace în calorii;
  3. consumă pește, care e bogat în acizi grași omega-3, esențiali pentru creier;
  4. ia-ți zilnic porția de antioxidanți din fructe de pădure, cireșe, kiwi, struguri, avocado, portocale, prune, spanac, broccoli sau sfeclă;
  5. păstrează echilibrul între proteine, carbohidrați și grăsimi bune.

Exerciții recomandate pe durata dietei: înot și yoga.

Leii, liber la carne

Leii adoră delicatesele, iar masa ideală pentru ei conține brânzeturi fine, carne roșie și deserturi cremoase. Vanitatea îi va determina însă să urmeze fără să crâcnească și cel mai strict regim, dacă simt că au luat în greutate și vor arăta dizgrațios în bikini, pe plajă. Regimul Dukan, un regim hiperproteic, inventat de nutriționstul francez Pierre Dukan, e perfect pentru ei. Acesta are două faze: una de atac și una de întreținere.

Marcel Ciolacu și George Simion conduc la prezidențiale și în sondajul CURS. Pe ce locuri sunt Mircea Geoană și Nicolae Ciucă
Recomandări
Marcel Ciolacu și George Simion conduc la prezidențiale și în sondajul CURS. Pe ce locuri sunt Mircea Geoană și Nicolae Ciucă

utila-friptura_porc_shutterstock_3272934.jpg

În faza de atac, ai voie să mănânci orice cantitate de carne de vită ori vițel, pui sau curcan, ficat, pește sau scoici + brânzeturi degresate și maximum două ouă pe zi. În cea de-a doua fază – la care poți trece, la alegere, după trei, cinci, șapte sau zece zile – alternezi zilele în care mănânci numai carne cu cele în care combini carnea cu legume. Carbohidrații nu au ce căuta în alimentația ta.

Exerciții recomandate pe durata dietei: squash, zumba, exerciții cu greutăți.

Fecioarele se pot baza pe salate și nuci

Fecioarele, credule, sunt gata să se înhame la tot felul de regimuri ciudate, care promit minuni, consumul-de-nuci.jpgcum ar fi cel cu mâncare pentru bebeluși ori cu supă de varză. Acestea nu vor da însă rezultate pentru ele, pe termen lung. Astrologul le recomandă acestor nativi dieta Weight Watchers, bazată pe alimente bogate în fibre, cum sunt fructele proaspete, salatele, somonul, nucile și semințele. Trebuie eliminate din meniul zilnic pâinea și pastele făinoase, dar și lactatele și brânzeturile nedegresate. Mâncărurile grele sunt total nerecomandate, nu numai din motive estetice, ci și de sănătate. Motivul: Fecioarele au un sistem digestiv foarte sensibil.

Exerciții recomandate pe durata dietei: pilates și yoga.

Balanțele nu se vor înfometa

Dacă ești Balanță, un nativ echilibrat prin definiție, astrologul îți recomandă dieta IG (dieta indicelui glicemic), care-ți permite să slăbești fără să te înfometezi. Acest regim prevede consumul de alimente cu indice glicemic scăzut (așa-numiții carbohidrați buni), care ajută la menținerea glicemiei din sânge la un nivel mic și constant, fără variații ale secreției de insulină, unul din principalii factori de dezechilibru din organism.

Iată ce poți mânca (ai, la alegere, mai multe variante):

– la micul dejun: fulgi de ovăz sau musli; marmeladă și pâine cu indice glicemic scăzut; ouă ochiuri rumenite în puțin unt; două bucățele de brânză sau cașcaval și un măr; salată de fructe cu dressing de lămâie sau de iaurt.
– la prânz: salata verde cu ton ori pui sau ouă fierte tari; câteva cuburi de telemea sau mozzarella, cu roșii, măsline, felii de avocado, ulei de măsline și suc de lămâie sau oțet; omletă cu ciuperci și puțin unt; ouă ochiuri cu șuncă slabă, ardei și roșii, așezate pe o felie de pâine;
– la cină: paste bine fierte; fructe (mere sau suc de mere, pere, portocale sau suc de portocale, fructe de pădure); iaurt slab; fasole albă; morcovi cruzi.

Exerciții recomandate pe durata dietei: yoga.

Scorpionii își forțează limitele

Scorpionii nu caută un regim ușor, din contră, vor să simtă că-și forțează limitele, pentru ca apoi, când ajung la greutatea dorită, să fie mândri de efortul depus. Dieta extremă creată de Tim Ferris este perfectă pentru ei. Dacă ai curaj să te înhami la așa ceva, află că nu ai voie carbohidrați (pâine albă, orez alb, cartofi), fructe ori lactate, nici cereale.

paste

Trebuie să mănânci porții mici, o singură zi pe săptămână având voie să-ți umpli farfuria și chiar să consumi alimente de pe lista celor nepermise. În plus, e musai să faci sport zilnic. Atenție însă: medicii avertizează că un astfel de regim dezechilibrează organismul. Dacă, totuși, vrei să-l urmezi, fă-ți des analizele!

Exerciții recomandate pe durata dietei: arte marțiale și kick-boxing.

Dieta orientală, recomandată Săgetătorilor

Persoane hiperactive, Săgetătorii au nevoie de o alimentație care să le asigure energia necesară pentru toate activitățile în care se implică zi de zi. Dieta orientală, care abundă în pește, nuci, semințe, legume și orez este perfectă pentru ei. Gustările pline de calorii și greu de digerat – care, din păcate, reprezintă săbiciunea acestor nativi – trebuie înlocuite cu nuci, migdale, caju ori alune, prăjituri de orez sau sushi. Dacă urmeazi acest regim, ideal ar fi să înlocuiești orezul alb cu cel brun și, pentru că Săgetătorii au ficatul sensibil, să-l ajuți să scape de toxine bâdn multă apă și suc de sfeclă ori de morcov.

Exerciții recomandate pe durata dietei: ciclism, alergare sau orice alt sport în aer liber.

Capricornii trebuie să-și numere caloriile

Disciplinaților Capricorni li se potrivește un regim bazat pe calcularea caloriilor consumate la fiecare masă, cum este dieta Cambridge. Poți urma varianta ușoară a acesteia – alimente recomandate de cei care au creat dieta în combinație cu supele, batoanele și shake-urile preparate chiar de ei – sau varianta extremă, care promite slăbire ultrarapidă, dar permite numai consumul supelor, batoanelor și shake-urilor mai sus menționate.

supa_07.jpg

În cazul variantei ușoare, ai voie să mănânci, în cantități rezonabile, carne de pui, fructe și legume, ouă, orez și paste. Nu trebuie să depășești 1.500 de calorii pe zi. Varianta extremă reduce caloriile zilnice la 415, așa că gândește-te de două ori înainte de a te înhăma la așa ceva! Cel mai probabil, nu vei avea energia necesară nici pentru activitățile obișnuite, darămite pentru a mai face și sport!

Exerciții recomandate pe durata dietei: jogging, în special dimineața.

Vărsătorii, meniu cu pește și legume

Nestatornicilor Vărsători le e greu să ducă un regim până la capăt, de obicei se apucă de unul și-l abandonează în scurt timp, apoi încearcă altul, care are însă aceeași soartă ca primul… Așadar, nu există o dietă perfectă pentru ei. Astrologul le recomandă ședințe de hipnoză, care să-i ajute să se concentreze și să se țină de lucrurile pe care le încep și, în paralel, să-și alcătuiască meniul zilnic din alimente bogate în complexul de vitamine B, legume cu frunze (varză, salată, țelină, spanac, ceapă verde, rucola, ștevie etc.), pește (în special ton) și ouă, care ajută la echilibrarea sistemului nervos.

Exerciții recomandate pe durata dietei: hula-hoop, jogging.

Peștii au nevoie de un regim ușor

Peștii nu răspund bine unui regim drastic, pentru că nu le place să fie privați de nimic. Lor li se potrivește o dietă ușor de ținut, cu alimente care să-i facă să se simtă relaxați, nu plini de energie. Preparatele asiatice sărace în grăsimi, condimentate cu usturoi și ghimbir, sunt perfecte pentru ei.

ghimbir-cu-miere-680x420.jpg

Li se potrivesc perfect și sfaturile date de Anjum Anand în cartea “Eat Right For Your Body Type”: detoxifiază-ți organismul, consumă numai alimente sănătoase, redu nivelul de stres la care te supui zilnic și, poate cel mai important, echilibrează cantitatea de mâncare consumată cu efortul depus zilnic. O persoană sedentară trebuie să mănânce mai puțin decât una care face sport. Altfel, nu va reuși să slăbească niciodată.

Exerciții recomandate pe durata dietei: înot, dans, stretching.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina
Știrileprotv.ro
Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina
Dan Bordeianu a rupt tăcerea și a spus adevăratul motiv al despărțirii de Adela Popescu, după ani și ani de zile: „M-am îndrăgostit foarte tare de ea. În momentul în care eu am decis să...”
Viva.ro
Dan Bordeianu a rupt tăcerea și a spus adevăratul motiv al despărțirii de Adela Popescu, după ani și ani de zile: „M-am îndrăgostit foarte tare de ea. În momentul în care eu am decis să...”
Sărbătoare mare vineri, 18 octombrie! Mulți români poartă numele acestui sfânt. Cui trebuie să-i spui „La mulți ani”
Libertateapentrufemei.ro
Sărbătoare mare vineri, 18 octombrie! Mulți români poartă numele acestui sfânt. Cui trebuie să-i spui „La mulți ani”
Zodiile pe care le lovește Cupidon toamna aceasta. Urmează cea mai romantică perioadă pentru ele
FANATIK.RO
Zodiile pe care le lovește Cupidon toamna aceasta. Urmează cea mai romantică perioadă pentru ele
Ce l-a speriat pe grecul Pantelis Kapetanos în România: „Era foarte periculos, dar mi-am zis: «Mă duc și eu după ei!»”
GSP.RO
Ce l-a speriat pe grecul Pantelis Kapetanos în România: „Era foarte periculos, dar mi-am zis: «Mă duc și eu după ei!»”
Țara care s-a umplut de șerpi mari. Se află în Europa, iar românii o vizitează pentru că e plină de clădiri ce au arhitectură spectaculoasă
FANATIK.RO
Țara care s-a umplut de șerpi mari. Se află în Europa, iar românii o vizitează pentru că e plină de clădiri ce au arhitectură spectaculoasă
'A cumpărat haine şi încălţăminte pentru copiii dintr-un sat de lângă Bucureşti. A încălţat Isa jumătate de sat'. La doar 10 ani, fiica Oanei Roman a făcut un gest emoționant
Unica.ro
'A cumpărat haine şi încălţăminte pentru copiii dintr-un sat de lângă Bucureşti. A încălţat Isa jumătate de sat'. La doar 10 ani, fiica Oanei Roman a făcut un gest emoționant
Boală contagioasă care ucide în 48 de ore! A fost descoperită în România
Financiarul.ro
Boală contagioasă care ucide în 48 de ore! A fost descoperită în România
"Tombola" de pe TikTok prin care escrocii se îmbogăţesc rapid. Dai bani şi primeşti un "block" la schimb
Observatornews.ro
"Tombola" de pe TikTok prin care escrocii se îmbogăţesc rapid. Dai bani şi primeşti un "block" la schimb
Horoscop 18 octombrie 2024. Balanțele au nevoie de asigurări din partea celor cu care colaborează, dar nu le cer cui ar trebui
HOROSCOP
Horoscop 18 octombrie 2024. Balanțele au nevoie de asigurări din partea celor cu care colaborează, dar nu le cer cui ar trebui

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI