Invitații au fost întâmpinați cu șampanie și muzică populară. Mâncarea basarabeană a fost la mare cinste, iar dress-code-ul evenimentului – portul popular – a fost respectat cu sfințenie de către cei prezenți. Seara a fost una cu totul deosebită, Paul Surugiu reușind să transmită prin picturile sale un mesaj clar – avem nevoie de România și de simbolurile ei, avem nevoie de acasă, avem nevoie de amintiri, de copilărie și de părinți.
Interpretul a purtat cu mândrie ipingeaua marelui Liviu Vasilică, cântând chiar, în duet cu fiul său, Florin Vasilică, celebra piesă „HAI, HAI CU TRĂSIOARA”. De asemenea, senzație a făcut și expoziția dedicată poetului Vieru, a cărui familie a venit tocmai din Basarabia ca să-l admire pe Fuego, cel pe care marele poet îl considera ca un fiu.
Numeroase vedete și-au făcut apariția, printre ele amintind pe Viorica Flintașu, Stela Enache, Gheorghe Turda, Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu, Doina Păuleanu, Daniel Ionașcu sau Doina Ghițescu. Pasiunea lui Fuego pentru pictură are desigur, și o finalitate caritabilă. Astfel, majoritatea fondurilor obținute din comercializarea picturilor sale merg către marii artiști ai României, aflați într-o situație dificilă, dar și către tinerii talentați, care au nevoie de suport și susținere pentru a continua.
[libgallery id=”1590791″]
Până acum, artistul care umple sălile de spectacol la concertele sale, a ajutat peste 60 de artiști, din care amintim pe Ileana Constantinescu, Cornel Constantiniu, Ilie Micolov, Anca Pandrea, Aimee Iacobescu, Lucky Marinescu, Mihai Perșa și mulți alții.
În exclusivitate pentru Libertatea, artistul declară că operele sale s-au vrut a fi simboluri ale unei țări care și-a uitat se pare, valorile. De orice fel. Iată ce mărturisește Fuego:
“Casele mele sunt un îndemn pentru reîntoarcerea la origini. Sunt mai mult decât peisaje. Sunt sentimente autentice, imagini ale unei Românii pe care nu trebuie să o lăsăm în paragină. Am uitat ce înseamnă să mai fim români și mă simt dezamăgit de asta!
Cât trăim pe-acest pământ, el ne este lecție, el ne definește, pentru că noi suntem cei care-i dăm formă!
Am avut emoții mari. Nu credeam că oamenii vor reacționa pozitiv la acest mesaj, dar iată că ARTA PENTRU SUFLET, proiectul meu prin care ajut artiști prinde contur. Mă relaxează pictura și mă provoacă să fiu mai bun, să mă autodepășesc!”, ne-a spus Paul Surugiu (Fuego).