0-169244-femeielegumeshutterstock_29919031.jpgEi bine, colagenul se formează din amino-acizii găsiţi în mâncărurile bogate în proteine, cum sunt ouăle, carnea, peştele, nucile şi alte seminţe. Vitamina C, care este un antioxidant, e de asemenea, foarte importantă în producţia de colagen a pielii. Fumătorii pierd vitamina C din corp, ceea ce poate cauza apariţia prematură a ridurilor.

Pentru o piele frumoasă mănâncă alimente bogate în antioxidanţi

Fructele de culoare violet sporesc  producţia de colagen: murele, afinele şi prunele, de exemplu. Iar legumele de o culoare verde-închisă, cum sunt spanacul, asparagusul sau conopida verde (brocolli), îmbunătăţesc abilitatea corpului de a fabrica proteina care menţine pielea tânără.

În plus, antioxidanţii din alimentele roşii, galbene şi portocalii, cum sunt roşiile, cartofii, morcovii şi ardeii, ajută pielea să se protejeze mai bine împotriva razelor dăunătoare UV.

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI
Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.