Arbitrul a validat golul egalizator reușit de Dinamo, în loc să sancționeze infracțiunea săvârșită de Gnohere, care a subtilizat cu talpa mingea prinsă în mâini de portarul Pecanha.
„La primul gol, e fault clar, e incredibil cum arbitrul nu a dat fault la mine. Eram cu mingea în mână. A fost fault. Cum e posibil să nu vadă faza asta? Nu ştiu ce se întâmplă cu noi? 90% la sută dintre arbitri care vin să ne arbitreze ne fac asemenea lucruri.
E ruşinos ce a făcut arbitrul. De obicei îmi cer scuze când e greşeala mea, azi nu a fost cazul. Am făcut un meci bun. Am avut mai multe ocazii de gol”, a răbufnit Pecanha, la Digi.
”Eu cred că a fost o singură greșeală de arbitraj, cea de la primul gol al lui Dinamo. A fost fault în atac la portar și a fost fault și la mijlocul terenului”, a completat nervos și antrenorul Petrolului, Mihai Stoichiță.
Tot mai multe echipe din Liga 1 au acuzat în termeni duri arbitrajul, iar Steaua și Craiova chiar au cerut demisia conducerii CCA.
Steaua a făcut scandal după ce Sebastian Colțescu a făcut praf meciul cu Astra, 0-2 în tur.
”În statistica fotbalului nu am întâlnit ca într-un meci oficial o echipă să marcheze în mod valabil de trei ori, să-i fie anulate toate și să piardă acel meci cu 2-0. Este foarte greu să găsești o explicație pentru acest lucru, este imposibil de căutat vreo explicație. Cred că trebuie să luăm poziție, pentru a nu mai avea de-a face cu așa ceva”, a declarat Argăseală.
Conducerea Craiovei a luat foc după prestația lui Alexandru Tudor din partida cu Chiajna, 2-0.
”Da, Tudore, ți-a ieșit! Ne-ai decimat. Noi o să strângem din dinți și o să mergem mai departe. Dar tu, tu ce o să faci? Câte meciuri mai ai de gând să nenorocești până să fii dat afara. Domnule Vassaras, domnule Deaconu, cât îl mai țineți? …
Cu riscul de a ne repeta, rămânem la convingerea că fiecare individ evoluează până la primul nivel de incompetență. Domnule Vassaras, domnule Deaconu, l-ați atins! Arbitrajul românesc se află de ceva timp într-o cădere liberă, într-o criză cronică ceea ce cere din partea dumneavoastră o acțiune radicală: DEMISIA!”, a reacționat CSU Craiova printr-un comunicat de presă.
FC Voluntari a inițiat un protest inedit împotriva arbitrajelor coordonate de cuplul Kyros Vassaras – Alexandru Deaconu.
Directorul de imagine al clubului ilfovean, Lucian Ionescu, a apărut la o conferință de presă îmbărcat într-un tricou special pe care era desenat un fluier, cu mesajul ”Ajunge!”.
Antrenorul Voluntariului, Gigi Mulțescu, a fost nemulțumit și după meciul cu ASA Tîrgu-Mureș, 0-2: ”Maniera de arbitraj a fost incalificabilă, i-a luat pînă și mingea unui jucător de-ai mei.
Mai trebuia să ia mingea și să dea gol, atunci îl și felicitam. Sînt promovați niște arbitri care nu au valoare de Divizia A și fac praf toate meciurile. Noi, din șapte meciuri, am fost nedreptățiți în șase. Să joci contra 14 e greu”.
În august, după ce Steaua a cerut demisia CCA, Comitetul Executiv al FRF i-a solicitat președintelui CCA, Kyros Vassaras, un raport de evaluare a arbitrajului din returul campionatului trecut și din turul actualului sezon.
Până și președintele LPF, Gino Iorgulescu, a solicitat în primăvară demiterea grecului Vassaras.
Președintele FRF, Răzvan Burleanu, l-a ținut însă în brațe. ”Domnul Vassaras rămâne în continuare președintele CCA. Eu rămân la părerea că este unul dintre bunii președinți ai CCA. Numai că ne trebuie timp”.