Marea masă a pensionarilor şi a pensionabililor – deşi au cotizat câte 40-50 de ani, iar statul e obligat să le înapoieze propriii lor bani – este privită şi tratată ca o adunătură de milogi. Sub presiunea FMI, pensiile vor fi indexate doar în funcţie de inflaţia oficială, iar nu de nivelul salariilor (care, totuşi, vor evolua mai decent, graţie sindicatelor). Or, Guvernul ia în calcul o rată generală a inflaţiei, nu pe aceea resimţită zilnic de pensionari în pieţe, hipermaketuri şi farmacii. La fel, se are în vedere accelerarea creşterii vârstei de pensionare peste cea deja prevăzută, cele mai lovite fiind femeile. Banca Mondială recomandă Executivului ca vârsta de pensionare să ajungă la 70 de ani, aproape de speranţa de viaţă a românilor. Ar mai rămâne, deci, ca, spre a invoca un banc macabru, “să se încerce şi cu stricnină”, iar Guvernul ar rezolva definitiv problema pensiilor.
Aceste porcării sunt efectul unor tratative duse în genunchi de Boc şi Pogea, cu acceptul lui Traian Băsescu. Nu înseamnă că Geoană şi ai lui, care se mulţumeau să se plângă, ca babele pe şanţ, că n-au acces la dedesubturile negocierilor, pot fi exoneraţi: sunt sau nu sunt la Putere?! Opoziţia e permanent ridiculizată de o majoritate de peste 70%. Laolaltă, însă, sunt iresponsabila clasă politică dâmboviţeană, căreia puţin îi pasă de restul populaţiei.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro