Tribunalul București a acordat un nou termen procesului de insolvență pentru clubul Rapid, 4 martie, o zi neagră pentru România, însă datoriile imense ar putea trimite echipa în faliment.
Acționarul majoritar din Giulești, Valerii Moraru, spera să prelungească insolvența cu un an și s-a prezentat, vineri, cu un nou plan de reorganizare, dar Tribunalul București a amânat din nou decizia, de această dată pentru 4 martie, informează digisport.ro.
Până atunci, însă, Rapid, locul doi în Liga 2, seria de Sud, trebuie să achite datorii în valoare de 3 milioane de euro, pentru ca acea dată să nu însemne și finalul echipei din Giulești.
4 martie ar putea fi ziua în care actualul Rapid ar putea să dispară. Dacă se decide intrarea în faliment, echipa va fi trimisă în Liga a 4-a.
„Nu se pune problema de faliment. Noi am schimbat administratorul judicar și am cerut amânarea, lucru care s-a și întâmplat, iar pe 4 martie vom prezenta noul plan de insolvență”, a declarat Valerii Moraru, la ieșirea de la ședința Tribunalului.
Termenul limită vine cu 12 zile înainte de împlinirea a 10 ani de la calificarea istorică a alb-vișiniilor în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Pe 16 martie 2006, Rapidul antrenat de Răzvan Lucescu pierdea cu 1-3 la Hamburg, după ce în tur câștigase cu 2-0 pe teren propriu și mergea în sferturi, acolo unde avea să o întâlnească pe Steaua.
Clubul a intrat în insolvență în decembrie 2012, pe când era patronat de George Copos.
20 de trofee a adunat în istoria sa clubul Rapid București, care pe 25 iunie 2016 ar împlini 93 de ani: 3 titluri în Liga 1, 13 Cupe ale României și 4 Supercupe ale României.
Pe de altă parte, președintele Ovidiu Burcă a spus că bosul din Giulești s-a întâlnit cu jucătorii, care au restanțe salariale și care au făcut grevă zilele trecute. Detalii, AICI.
Echipa va pleca în India, în cantonament, pe 3 februarie.
Cătălin Țîră, 21 de ani, a semnat un contract pe 6 luni, cu posibilitate de prelungire pe încă doi ani.