Oprah, croazieră pe Mediterana pentru angajaţi şi familiile lor

Oprah Winfrey a fost numită în 2009 cea mai bună şefă din lume, după ce şi-a trimis cei 100 de oameni din echipă, cu tot cu familiile lor, într-o croazieră de lux de 10 zile pe Mediterana, cu opriri în Italia, Turcia, Grecia şi Malta, destinaţia finală fiind Barcelona. Pentru asta, diva a scos din conturi 750.000 de dolari. Cu cinci ani înainte, în 2004, tot ea şi-a trimis angajaţii într-o vacanţă de lux în Hawaii! Oprah are în prezent o avere estimată la 3,1 miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg nu iese din tricoul gri

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a câştigat miliarde de dolari, dar acest lucru nu l-a făcut un fashion icon, din contră. CEO-ul Facebook poartă în fiecare zi acelaşi model de tricou, unul gri, simplu. Şi asta, pentru că nu vrea să-şi risipească energia “pe lucruri stupide şi frivole”, cum ar fi alegerea hainelor cu care se îmbracă – exact cum declara şi regretatul Steve Jobs.

Mark-Zuckerberg-h_52603390

“Chiar vreau să-mi simplific viaţa, aşa că trebuie să iau cât mai puţine decizii în legătură cu orice, exceptând modul în care pot să fiu util acestei comunităţi”, a declarat Zuckerberg, adăugând că deţine numeroase tricouri gri asemănătoare. Totodată, el a anunţat anul acesta, la scurt timp după ce a devenit tătic, că a donat 99% din avere – mai exact, 45 de miliarde de dolari – fundaţiei conduse de soţia lui, Priscilla Chan. Cu aceşti bani, Chan Zuckerberg Initiative şi-a propus să finanţeze organizaţii non-profit din domeniul cercetărilor medicale şi să ajute la dezvoltarea învăţământului în ţările slab dezvoltate.

Lider al Hezbollah, ucis într-un atac israelian la Beirut. Ibrahim Aqil era urmărit de 4 decenii, SUA ofereau 7 milioane de dolari pe capul lui
Recomandări
Lider al Hezbollah, ucis într-un atac israelian la Beirut. Ibrahim Aqil era urmărit de 4 decenii, SUA ofereau 7 milioane de dolari pe capul lui

Helanca neagră era emblema lui Steve Jobs

Regretatul Steve Jobs, cofondatorul Apple Computer, cunoscut drept părintele iPhone, reuşise să strângă o avere de 10,2 miliarde de dolari până în 2011, când a murit.

Steve-Jobs-h_00110053

Şi-ar fi putut cumpăra cele mai noi colecţii de designer, dar purta în fiecare zi blugi, tenişi şi o helancă neagră. Căuta să evite astfel risipirea energiei pe decizii fără valoare, cum ar fi alegerea ţinutei, şi să acorde cea mai mare parte a timpului şi atenţiei sale alegerilor care contau cu adevărat.

Bill Gates bea apă obţinută din… fecale!

După ce şi-a cumpărat cam tot ce i-a poftit inima şi şi-a construit o casă ultratehnologizată, aproape SF, evaluată la aproape 150 de milioane de dolari, cofondatorul Microsoft, Bill Gates (posesorul unei averi estimate la 77 de miliarde de dolari), şi-a îndreptat atenţia către proiecte caritabile şi cercetare.

Bill-Gates-apa-fecale,-hepta

Recent, el a investit bani în construirea unei uzine ce foloseşte o tehnologie ecologică, inovatoare, ce ar putea îmbunătăţi nivelul de trai al locuitorilor din lumea a treia. Se numeşte Omni Processor şi transformă fecalele şi alte reziduuri în energie şi… apă potabilă. Bill Gates chiar s-a lăsat filmat bând un pahar cu apă obţinută pe această cale, iar videoul postat pe internet s-a viralizat în timp record.

Interviu | Bogdan Iancu, doctor în drept constituțional comparat: „E bine că MCV a fost ridicat, nu puteam ține la infinit România într-un fals statut de paria”
Recomandări
Interviu | Bogdan Iancu, doctor în drept constituțional comparat: „E bine că MCV a fost ridicat, nu puteam ține la infinit România într-un fals statut de paria”

“Am văzut cum munţi de fecale trec pe banda rulantă şi alunecă într-o cuvă uriaşă. Şi-au făcut apoi loc prin instalaţie. După doar câteva minute, am luat o gură din produsul final: o apă potabilă delicioasă”, a scris entuziasmat miliardarul pe blogul lui.

Fondatorul Ikea se îmbracă de la second-hand

Omul de afaceri suedez Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, are o avere estimată la 45,2 miliarde de dolari, dar preferă să se îmbrace de la târgul de vechituri. Într-un interviu acordat postului suedez TV4, Ingvar, acum în vârstă de 90 de ani, susţine că vrea să dea astfel un exemplu de cumpătare şi că stilul său de viaţă nu diferă cu nimic de cel al unui om sărac din regiunea agricolă Smaland din Suedia, de unde provine şi el.

Ingvar-Kamprad---fondator-Ikea

“Nu cred că port ceva care să nu fi fost cumpărat de la piaţa de vechituri. Vreau să dau un bun exemplu. Este în natura celor din Smaland să fim cumpătaţi”, a explicat miliardarul, potrivit ziarului britanic The Guardian. Afaceristul nu e “cumpătat” doar când vine vorba de haine. El a mărturisit că preferă să se tundă când ajunge prin ţările în curs de dezvoltare, cum ar fi Vietnam, după ce, în 2008, o notă de plată de 22 de euro pentru un tuns în ţara lui era să-i provoace “o traumă profundă”.

Valoarea companiei Gabriel Resources s-a prăbușit. Cât de jos a ajuns la bursă acționarul majoritar de la Roșia Montană Gold Corporation
Recomandări
Valoarea companiei Gabriel Resources s-a prăbușit. Cât de jos a ajuns la bursă acționarul majoritar de la Roșia Montană Gold Corporation

Beyoncé şi Jay-Z schimbă între ei insule şi avioane

Beyoncé şi Jay-Z formează unul dintre cele mai bogate cupluri din showbiz, iar darurile pe care şi le fac “rimează” perfect cu situaţia lor financiară.

Beyonce-Jay-Z-hepta_2016387

Când Jay-Z a împlinit 42 de ani, cântăreaţa i-a făcut cadou un avion de lux, Bombardier Challenger 850, în valoare de 40 de milioane de dolari, dotat cu sufragerie, bucătărie, un dormitor şi două băi complet utilate.

Avionul lui Jay-Z a fost 40 de milioane $

Avionul lui Jay-Z a fost 40 de milioane $

Tot ea i-a pus la încheietura mâinii cel mai scump ceas din lume, Hublot Big Bang, în valoare de 5 milioane de dolari, o bijuterie încrustată cu 1.282 de diamante şi şase smaralde pătrate.

Insula lui Beyoncé a costat 20 de milioane $

Insula lui Beyoncé a costat 20 de milioane $

La rândul său, rapperul i-a dăruit frumoasei sale neveste o insulă în Bahamas, în valoare de 20 de milioane de dolari.

Nuntă de 1 miliard de dolari pentru fiul magnatului rus Mihail Gutseriev

De departe, una dintre cele mai mari extravaganţe îi aparţine oligarhului rus Mihail Gutseriev, un magnat din industria petrolului, care în martie anul acesta i-a organizat fiului său de 28 de ani, Said Gutseriev, o nuntă de… un miliard de dolari!

nunta---decor

Decorul a fost parcă rupt din basme

La petrecere au cântat Jennifer Lopez, Sting şi Enrique Iglesias, la miezul nopţii au fost focuri de artificii, iar invitaţii au fost serviţi, la desert, dintr- un tort cu nouă etaje.

Gutseriev

Gutseriev

Mireasa, Khadija Uzhaknova, o studentă de 20 de ani, a purtat o rochie făcută la Paris, creaţie a casei de modă Elie Saab, cu o trenă foarte lungă şi grea de 11 kg!

Gutseriev jr

Gutseriev jr

J. Lo

J. Lo

Sting

Sting

Angelina şi Brad au castel medieval în Franţa şi cascadă în California

Angelina Jolie şi Brad Pitt îşi cumpără proprietăţi fabuloase cam la fel de des cum ne luăm noi, oamenii obişnuiţi, să zicem… jeanşi. Sau tenişi. Până acum, au adunat în “portofoliu” o reşedinţă impresionantă la Hollywood (sunt, de fapt, trei proprietăţi unite!), o casă istorică, de pe la 1830, în New Orleans (cu bibliotecă, cramă şi şeminee în aproape fiecare cameră), o vilă mare şi modernă în Malibu şi nici mai mult, nici mai puţin decât un castel medieval în Franţa!

tk3s_20151105_zaf_f05_014

Chateau Miraval, situat pe domeniul Miraval, lângă Aix-en- Provence, se află în vecinătatea unui lac şi a unei păduri, e flancat de terase pe care e plantată viţă-de-vie (cuplul are acum propriul vin!) şi a fost cea mai scumpă proprietate: 60 de milioane de dolari. Acolo s-au căsătorit cele două vedete, în secret, în 2014. La cele de mai sus se adaugă şi câteva proprietăţi mai puţin obişnuite.

Acesta e domeniul Miraval al vedelelor

Acesta e domeniul Miraval al vedelelor

Angelina i-a făcut cadou lui Brad, la una dintre aniversări, o cascadă în California, ştiind că actorul visează să-şi ridice o casă deasupra unei căderi de apă. Apoi a plusat, la o altă aniversare, cu o insulă în formă de inimă, Petra, aflată la 80 de kilometri în largul coastei New Yorkului. Pe limba de pământ se află două case proiectate de arhitectul preferat al lui Brad Pitt, Frank Lloyd Wright.

Insula primită cadou de Brad Pitt de la Angelina

Insula primită cadou de Brad Pitt de la Angelina

Roman Abramovici are tot ce mişcă în aer, sub apă şi pe şosele

Roman Abramovici a-nceput să câştige serios din comerţul petrolier în anii 90, iar în prezent este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Are o avere estimată la 9 miliarde de dolari, constând în conturi şi proprietăţi.

Roman-Abramovici

Dacă ar fi să-şi depună declaraţia de avere, iată ce s-ar afla pe ea: • 4 iahturi – printre care şi al doilea cel mai lung din lume, de aproape 170 m, gigantul Eclipse; • 3 minisubmarine; • două avioane particulare – un Boeing 767 poreclit “Banditul” şi un Airbus A380; • 3 elicoptere; • un parc auto impresionant, în care se găsesc bijuterii precum Ferrari, Bugatti sau Maserati şi două limuzine Maybach 62 antiglonţ şi antibombă. • o colecţie uriaşă de tablouri celebre; • un număr impresionant de proprietăţi: vile în Cap DAntibes, pe insula Saint-Barthelemy din Caraibe, în Aspen (Colorado), un castel în sudul Franţei şi Insula New Holland din St. Petersburg, care nu e o insulă propriu-zisă, ci… o fostă bază militară.

Iahtul Eclipse este al doilea cel mai lung din lume

Iahtul Eclipse este al doilea cel mai lung din lume

 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
Știrileprotv.ro
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
Cum arăta Matilda Pascal Cojocărița la începutul carierei. A câștigat Miss România în 1979, la 19 ani
Viva.ro
Cum arăta Matilda Pascal Cojocărița la începutul carierei. A câștigat Miss România în 1979, la 19 ani
Oana Roman și fiica ei, asortate la VIVA Influencers Party 2024: „Mă uit la ea și nu îmi vine să cred că e deja domnișoară”. Cum s-au îmbrăcat vedetele la petrecerea cu tematică siciliană
Libertateapentrufemei.ro
Oana Roman și fiica ei, asortate la VIVA Influencers Party 2024: „Mă uit la ea și nu îmi vine să cred că e deja domnișoară”. Cum s-au îmbrăcat vedetele la petrecerea cu tematică siciliană
Ce fel de animal ești, de fapt, în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii. Tabelul care îți explică totul
FANATIK.RO
Ce fel de animal ești, de fapt, în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii. Tabelul care îți explică totul
David Popovici și-a dezvăluit planurile după retragere: „Sunt două businessuri, e nevoie și de ajutorul statului”
GSP.RO
David Popovici și-a dezvăluit planurile după retragere: „Sunt două businessuri, e nevoie și de ajutorul statului”
Gara strategică din România care va fi modernizată. Investiția este una uriașă și reabilitarea ei a devenit o prioritate
FANATIK.RO
Gara strategică din România care va fi modernizată. Investiția este una uriașă și reabilitarea ei a devenit o prioritate
'Era ritual, când se trezea dimineața'. Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea, a făcut publice detalii intime din mariajul lor de 24 de ani
Unica.ro
'Era ritual, când se trezea dimineața'. Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea, a făcut publice detalii intime din mariajul lor de 24 de ani
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Alertă la Budapesta după ce Dunărea s-a revărsat. Sâmbătă atinge punctul maxim, iar apoi pericolul se mută în România
Observatornews.ro
Alertă la Budapesta după ce Dunărea s-a revărsat. Sâmbătă atinge punctul maxim, iar apoi pericolul se mută în România
Horoscop 21 septembrie 2024. Fecioarele au ocazia să treacă peste anumite limite care le-au ținut blocate într-un univers plin de temeri
HOROSCOP
Horoscop 21 septembrie 2024. Fecioarele au ocazia să treacă peste anumite limite care le-au ținut blocate într-un univers plin de temeri

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI