Astfel, se propune suspendarea permisului de conducere pentru neplata amenzilor rutiere în termen de 90 de zile de la comunicare, iar restituirea carnetului auto va fi condiționată de achitarea tuturor datoriilor fiscale ale titularului.

„Vom propune ca suspendarea permisului de conducere să aibă loc dacă amenzile de circulație nu sunt achitate în termen de 90 de zile de la comunicare. Vom propune ca restituirea permisului de conducere suspendat să aibă loc sub condiția dovedirii achitării tuturor debitelor pe care le are cetățeanul posesor de permis. Dacă există un debit scadent care nu este achitat, permisul de conducere nu se restituie până la achitarea acestui debit”, a spus Cseke Attila la conferința de presă de la Palatul Victoria.

De asemenea, radierea unui autovehicul nu va fi posibilă fără prezentarea certificatului de atestare fiscală, care să ateste lipsa datoriilor. În ceea ce privește cumpărarea de mașini, cumpărătorii vor putea înmatricula autovehiculul pe numele lor numai dacă nici ei nu au datorii, nu doar vânzătorul, așa cum prevede legislația actuală.

„Radierea unui autovehicul nu se va putea face decât cu prezentarea certificatului de atestare fiscală, adică cu stingerea tuturor datoriilor. Achiziționarea de autoturisme. Cumpărătorul va putea cumpăra și înscrie pe numele lui atunci când are toate datoriile plătite. Astăzi, conform legii, doar vânzătorul are obligația să aducă certificat de atestare fiscală”, a adăugat Cseke Attila.

Studentul care a vrut să-i dea foc unui profesor după ce l-a picat la examen, condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru tentativă de omor
Recomandări
Studentul care a vrut să-i dea foc unui profesor după ce l-a picat la examen, condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru tentativă de omor

Premierul Ilie Bolojan și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, au prezentat pachetul de măsuri privind reforma administrației publice locale, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Bolojan a spus că se va propune plafonarea numărului de angajați la nivel național, stabilind un număr maxim pentru fiecare localitate. Pentru primării, criteriul principal va fi numărul de locuitori, iar pentru Consiliile Județene vor fi luați în calcul indicatori suplimentari, precum numărul de unități administrative sau existența unui spital județean în subordine.

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI

Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

1 comentariu
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentarii (1)
Avatar comentarii

1111 19.07.2025, 09:27

Asa! Hai ca se poate! In sfarsit, se face ceva pe palierul asta.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.