Radu Miruţă a evidenţiat că, deşi cota TVA a rămas redusă în sectorul turistic, acesta este afectat de puterea de cumpărare scăzută a populaţiei.

Radu Miruță: O promovare turistică învechită în România

„Turismul trăieşte din banii mulţi pe care oamenii îi au în buzunar. Când nu mai ai bani în buzunar, te limitezi în a te mai plimba şi a mai mânca, pentru că îţi plăteşti facturile, trebuie să duci copilul la şcoală”, a spus ministrul turismului, Radu Miruţă, duminică, la un post de televiziune.

Ministrul consideră că turismul este deja afectat de măsurile fiscal-bugetare recente, chiar dacă TVA rămâne la un nivel redus în acest sector.

El a subliniat că turismul este printre primele domenii afectate atunci când oamenii au mai puţini bani de cheltuit.

„Oamenii, din modul în care a fost condusă România până astăzi, au rămas cu mai puţini bani în buzunar şi când n-ai bani în buzunar, afectezi turismul prima oară, că nu te mai duci unde te duceai înainte, că e o cheltuială pe care o opreşti dintre primele, că nu o să rămâi cu curentul deconectat, mai bine nu te duci la mare”, a mai spus ministrul.

Radu Miruţă a criticat şi metodele actuale de promovare turistică.

Cum a fost Dragoş Anastasiu urmărit de poliţie în trafic, după ce radarul l-a prins că zbura cu maşina pe şosea. „Am fost foarte intrigat de modul în care un organ al statului tratează un cetăţean”, s-a plâns el în instanţă
Recomandări
Cum a fost Dragoş Anastasiu urmărit de poliţie în trafic, după ce radarul l-a prins că zbura cu maşina pe şosea. „Am fost foarte intrigat de modul în care un organ al statului tratează un cetăţean”, s-a plâns el în instanţă

Ministrul turismului, despre necesitatea unei abordări moderne

„Am văzut zilele trecute, mi se adusese să semnez o factură cu nişte pliante de promovare a turismului. Nişte pliante pe care nu m-aş fi uitat nici dacă cineva mi le băga într-o cameră în care doar acolo trebuie să mă uit. Închidem ochii”, a precizat Miruță.

Ministrul a subliniat importanţa adoptării unor strategii moderne de promovare pentru turism, inclusiv în mediul online.

„Abordarea asta, că facem lucrurile ca acum 20 de ani, plătim pliante, dar nu ne uităm în mediul online, nu discutăm o campanie isteaţă care să întoarcă, nu măsurăm nişte beneficii în urma acestor sume cheltuite, este ceva ce trebuie oprit”, punctează ministrul turismului.

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI
Urmărește cel mai nou VIDEO

Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

1 comentariu
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentarii (1)
Avatar comentarii

Inginer 07.07.2025, 09:32

Şi ăia care se uită în mediul on-line, ce văd? Mamaia e cel mai bun exemplu, de la "imnul" cu Mazăre şi vedetele vremii a venit reclama aia cu "am ajuns cu familia la Mamaia", deşi Mamaia e o staţiune de fiţe, nu de familii. În sudul Litoralului e chiar mai rău. Există o ADI numită "Organismul de Management al Destinaţiei Mangalia", care ar trebui să se ocupe de promovare (că 5 lei/pers/noapte) şi care nici măcar nu are un site decent. Staţiunile sunt în paragină - asfalt spart, trotuare inexistente sau folosite ca parcare, vegetaţie neîngrijită, iluminat nefuncţional... bonus, nu mai există transport public între Mangalia şi staţiuni decât cu autobuzele primăriei... care, evident, circulă doar de luni până vineri între 9 şi 19, că în week-end nu se face turism. În plus, deşi sunt staţii în Venus şi Cap Aurora, autobuzele ocolesc aceste staţiuni (de la Mezotermale Venus o taie pe centură până direct în Olimp).

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.