Amenințarea lansată de șeful SVR

Șeful SVR a menționat că Polonia și statele baltice vor avea de suferit în primul rând în acest caz, potrivit Kommersant.

„Ei (Polonia și statele baltice) ar trebui să înțeleagă, dar încă nu înțeleg că, în cazul unei agresiuni a Alianței Nord-Atlantice împotriva statului Uniunii, daunele vor fi cu siguranță suportate de întregul bloc NATO, dar într-o mai mare măsură primii care vor suferi vor fi purtătorii unor astfel de idei în cercurile politice din Polonia și din statele baltice”, a spus Serghei Narîșkin în cadrul unei conferințe de presă.

Referitor la o soluție a conflictului din Ucraina, șeful SVR a menționat că aceasta implică neutralitatea sa nucleară, anularea legilor discriminatorii și recunoașterea suveranității frontierelor actuale ale Rusiei.

„În ceea ce privește obiectivele strategice ale Rusiei după încheierea conflictului, acestea rămân aceleași. Termenii acordului de pace prevăd, desigur, un statut neutru și fără arme nucleare al Ucrainei, demilitarizarea și denazificarea statului ucrainean, anularea tuturor legilor discriminatorii care au fost adoptate după lovitura de stat din 2014”, a spus Narîșkin ca răspuns la o întrebare din partea agenției TASS.

Pacienții unui spital din Prahova, pe cale să fie externați forțat: „96% sunt imobilizați, mulți dintre ei nu au casă sau familie”
Recomandări
Pacienții unui spital din Prahova, pe cale să fie externați forțat: „96% sunt imobilizați, mulți dintre ei nu au casă sau familie”

Narîșkin, vizită la Minsk

În opinia șefului SVR, acordul vizează, de asemenea, „cu siguranță, recunoașterea suveranității și a frontierelor teritoriale ale Federației Ruse – frontierele teritoriale actuale”.

Vizita lui Serghei Narîșkin la Minsk a început pe 15 aprilie. În Belarus, șeful serviciilor de informații externe a purtat discuții cu Ivan Tertel, șeful KGB-ului belarus, și cu președintele belarus Aleksandr Lukașenko.

La 8 aprilie, liderul de la Minsk a avut o conversație telefonică cu președintele rus Vladimir Putin. Cei doi au vorbit, de asemenea, despre cooperarea dintre serviciile speciale ale celor două țări în lupta împotriva terorismului. 

În martie, liderii au avut o întrevedere la Kremlin, în urma căreia au fost semnate mai multe documente, printre care un acord privind măsurile de protecție a cetățenilor celor două țări împotriva hărțuirii nejustificate de către state străine și cooperarea în domeniul proprietății intelectuale.

Amintim că șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a pus în discuție dizolvarea NATO. 

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.