Seimul s-a produs la ora 12:10, la o adâncime de 141,7 kilometri și a avut o magnitudine de 3,7 grade pe scara Richter. Tot vineri, un alt cutremur a avut loc în Vrancea: magnitudine 2,5 grade, adâncime: 106 kilometri. Alte două seisme cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-au produs recent în județele Buzău și Prahova.
De la începutul lunii septembrie, în România s-au produs nu mai puțin de 21 mișcări telurice, în județele Vrancea, Buzău, Prahova și Gorj.
Potrivit site-ului INFP, în ultimele zile au avut loc mai multe cutremure în regiunea Balcanilor, respectiv în Serbia, unde duminică s-a produs un seism de 5,4 grade pe Richter, la o adâncime de numai 5 kilometri.
Cel mai puternic seism din România în ultimii ani a fost pe 22 noiembrie 2014, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti.
Un cutremur de 7,2 grade ar fi devastator pentru București
Un seism de magnitudine peste 7,2 în Vrancea ar afecta serios Capitala, jumătate din țară, precum și țările învecinate, a declarat recent directorul general al Institutului Național pentru Fizia Pământului (INFP), Constantin Ionescu. În România, singura zonă seismică ce produce victime umane și pagube este Vrancea – zona adâncă, de 80-130 de kilometri adâncime, similară cu zona în care s-a produs cutremurul din 77, potrivit lui Ionescu. ”Un cutremur din zona Vrancea poate afecta jumătate din România sau mai mult și țările din jurul României. Bucureștiul poate fi afectat major la un cutremur de 7,2”, a completat acesta.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro