Personalul spitalului a început evacuarea apei în jurul orei 18.00, cu ajutorul unor găleţi şi a lopeţilor. Asistentele, medicii şi personalul de la firma de curăţenie şi-au riscat viaţă zeci de minute, pentru că zona era plină cu fire de electricitate, iar tavanul era umed şi încărcat cu apă, însă nimănui din exterior nu i-a păsat; firma de pază era ocupată cu evacuarea jurnaliştilor, operatoarele de la 112 erau prea ocupate pentru a mai răspunde şi la aceste apeluri, iar autorităţile s-au evaporat.
Văzând că trebuie să se descurce singuri, medicii au luat decizia să evacueze Unitatea de Primire a Urgenţelor, cu tot cu pacienţi şi echipamente.
Pe de altă parte, pacienţii şi aparţinătorii au intrat în panică, după ce au văzut că medicii nu mai pot să-şi facă treaba, din cauza inundaţiilor.
Duminică seară, municipiul şi judeţul Arad a fost complet inundat, fiind afectate sute de curţi, străzi, case şi instituţii precum spitalele şi chiar subsolul ISU. Drumurile judeţene şi cele naţionale au fost şi ele acoperite de apă, iar copacii au fost smulşi din rădăcini.
Bilanţul inundaţiilor survenite în urmă ploii torenţiale, care a ţinut mai bine de două ore, nu a putut fi încă estimat. Cert este că foarte multe case au fost inundate, iar străzile au rămas acoperite de apă până după miezul nopţii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro