Pentru Paul Danciu, un tânăr de 33 de ani din Buzău, exercitarea dreptului la vot înseamnă un întreg și de provocări. Deși a rămas fără ambele mâini, și-a dorit mult să voteze, așa cum o fac ceilalți alegători. Nu a acceptat ajutorul decât atunci când a trebuit să se îmbrace.
„În fiecare dimineaţă îl ajut să se îmbrace, pentru că îi este foarte greu. Acest băiat este un exemplu pentru toţi tinerii care dezarmează în faţa greutăţilor vieţii. Unii ajung să o ia razna din nimic, pe când Paul demonstrează zilnic cât de puternic este”, a mărturisit Adriana Jura, prietena lui Paul.
Un bărbat din Buzău, fără mâini, a mers la vot. Nu a vrut să fie ajutat
Dorința de a ajunge la urne a fost atât de mare încât a luptat cu propria infirmitate. Paul a mers la secția de votare din Mărăcineni, cea mai apropiată de casa lui, și a cerut să-și exprime votul singur, fără a apela la un însoțitor.
„Astăzi am vrut să merg şi eu la vot chiar dacă ştiu că lumea o să râdă de mine. Sper ca la votul din 2016 cineva să-şi facă milă şi de mine ca să-mi cumpăr proteze pentru mâini, dar sunt foarte scumpe – peste 35.000 de euro. Vreau ca data viitoare să pot vota şi eu ca un om normal”, ne-a declarat Paul Danciu.
Paul Danciu are 33 de ani și nu renunță să spere, deși soarta l-a lovit atât de dur încât pe mulți oameni i-ar putea dărăma. La vârsta de 12 ani a rămas fără ambele mâini, în urma unui accident care l-a lăsat infirm pe viață.
Nu s-a putut bucura nici de sprijinul părinților pentru că amândoi s-au stins într-un accident de tren.
Fire de luptător, Paul a învăţat să folosească telefonul și calculatorul cu ajutorul picioarelor şi cu gura. Deşi tânărul fără mâini se află în grija unei verişoare, cunoscuții mai spun că cel mai nepreţuit ajutor pentru Paul ar fi nişte proteze speciale care i-ar asigura independenţa.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro