Problemele elevilor care ajung la spital cu toxiinfecție alimentară după ce consumă produsele din cadrul programului ”cornul și laptele” continuă.
Un număr de 19 copii de la şcoala din satul Zoiţa, din comuna Ziduri, județul Buzău, au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Râmnicu Sărat cu supiciuni de toxiinfecţie alimentară.
Micuţii au acuzat stări de greaţă şi vărsături dar şi urticarie la scurt timp după ce au consumat cornul şi laptele.
Potrivit reprezentanţilor de la serviciul de ambulanţă din Buzău, micuţii sunt acum în afara oricărui pericol fiind evaluaţi de cadrele medicale de la spitalul din Râmnicu Sărat.
Potrivit viceprimarului din comuna Ziduri, Nicolae Nedelcu, starea elevilor s-ar fi ameliorat între timp.
„Nicun elev nu se află în stare gravă iar unii din elevi se simt deja mai bine. La spital a ajuns şi directoarea şcolii şi sperăm că nu va fi nevoie să rămână niciun copil internat” a declarat viceprimarul.
Autorităţile sanitare judeţene au prelevat deja probe din alimentele suspectate că ar fi produs toxiinfecţia dar până la afectuarea unor analize detaliate nimeni nu se poate pronunţa despre cauza exactă care a produs acest incident.
De la începutul anului şi până astăzi la Buzău nu au fost raportate cazuri de toxiinfecţie alimentară în şcolile din judeţ.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro