Constantin Iosif Drăgan, catalogat în 2006 ca fiind românul cu cea mai mare avere, a murit doi ani mai târziu, la vârsta de 91 de ani, în reședința sa din Palma de Mallorca. În urma lui au rămas o avere estimată inițial la peste un miliard de euro, însă cel mai recent top de specialitate spune că Veronica Gușă de Drăgan ar mai avea ceva mai mult de 200 milioane de euro. Iar o bună parte din acești bani ar trebui să-i primească acum un fiu nelegitim al lui Drăgan. Mike Fink duce o luptă începută în 2005, pentru a demonstra că este moștenitor al răposatului magnat.
Cu lupa pe ce a mai rămas
Demersurile lui Fink, cel care pretinde că este fiul românului, au fost făcute din vremea în care Drăgan era încă în viață. Lucrurile s-au complicat însă după ce acesta a murit și a început lupta pentru avere. Procesul pentru demonstrarea paternității s-a mutat în Spania, acolo unde a primit și câștig de cauză. Magistrații l-au recunosc ca fiu legitim pe Mike, și nu doar atât. Au decis ca acesta să primească 150 de milioane de euro din averea tatălui său. Cu siguranță vestea nu i-a căzut tomai bine Veronicăi Gușă de Drăgan, care nu a vrut niciodată să accepte ideea unei ”tocmeli” în acest caz. Probabil că Veronica va fi nevoită să renunțe la diverse proprietăți pentru a-i plăti cele 150 de milioane de euro.
În perioada în care a fost căsătorit cu o italiancă, dintr-o relație extraconjugală pe care defunctul milionar a avut-o cu o româncă, a rezultat Mike Fink, copil despre care inițial s-a spus că Drăgan l-a acceptat, inclusiv prima soție a acestuia a închis ochii. Lucrurile s-ar fi schimbat când în viața milionarului a apărut Veronica Gușă, fiica generalului Ștefan Gușă, șef de Stat Major în 1989.
Cine a fost Constantin Iosif Drăgan
În anul 2006, Drăgan a fost pe primul loc în topul celor mai bogați români, conform revistei Capital, cu o avere estimată la un miliard de euro. Astăzi, avere este estimată la 200-210 milioane de euro.
Plecat să studieze în Italia, după 1940, a pus bazele unei companii care exporta petrol românesc. După al doilea război mondial, în 1948, fondează o companie de distribuție a gazului petrolier lichefiat, Butan Gas. Afacerea a crescut cu timpul, ajungând la un nivel maxim în 2006.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro