Este și cazul unei femei din Gainesville, Georgia. Aceasta a fost nevoită să sune la 112, după ce a rămas blocată într-un cimitir noaptea, unde fusese la vânat de pokemoni (151 de personaje).
În căutarea după personajele virtuale, femeia nu și-a dat seama că s-a făcut târziu și când a vrut să plece nu a mai putut, deoarece poarta fusese închisă. Tânăra s-a înregistrat în timp ce își sună fratele ca să îl roage să vină să o scoată din cimitir. „Am intrat în cimitir să prind niște pokemoni și poarta era deschisă că așa am reușit să intru. Acum poarta este închisă și sunt blocată în cimitir de 20 de minute și îmi vine să plâng pentru că sunt îngrozită. Am sunat la 911 să vină să-mi deschidă poarta, nu e deloc amuzant”, spune femeia, în timp ce începe să plângă.
Lansat pe 6 iulie, jocul ”Pokémon Go” a înregistrat un succes nebun, încă din primele zile. Într-o singură zi, jocul a avut mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram.
Pokémon Go a fost o încercare de succes a companiei Nintendo de a relansa franciza, care a debutat cu o serie de jocuri în 1995.
Aplicația utilizează Google Maps și permite jucătorilor să vâneze în toate tipurile de Pokémon pe străzi reale. Fanii – cunoscuți sub numele de Poketrainers – vor începe fie cu Bulbasaur, Charmeleon sau Pikachu ca monștrii lor principali, apoi vor merge pe străzi să urmărească și celălalte personaje virtuale, așa cum apar ele în diferite locații de pe ecranele lor de telefon.
Creaturile se ascund în locuri potrivite pentru speciile lor. O specie de apă, cum ar fi o „magicarp” sau „Squirtle” va fi probabil găsită în locuri unde există apă, în timp ce alții s-ar putea ascunde în iarbă sau în aer.
Pe măsură ce utilizatorii se mută în jurul hărții virtuale, smartphone-ul lor va vibra pentru a le spune când un Pokémon se află în apropiere. Jucătorii pot arunca apoi o „PokeBall” în încercarea de a captura un Pokémon și să-l adauge la colecția lor.
Acest joc a fost lansat inițial ca o aplicație pentru combaterea obezității din SUA, întrucât acesta implică foarte mult mișcare, atât pentru prinderea pokemonilor, cât și pentru deblocarea anumitor obiecte.