„Toate secţiile din România trebuie să fie sub Ministerul Public, sub procurorul general”, a spus Oprişan, la Parlament.
Întrebat dacă în opinia sa ar trebui corectată Ordonanţa de Urgenţă, Marian Oprişan a spus: „Această Ordonanţă trebuie pusă în nota constituţională şi legală, eu cred că secţia pentru achetarea magistraţilor trebuie să rămână în subordinea Ministerului Public şi să fie sub jurisdicţia procurorului general, pentru a exista control ierarhic, în baza prevederilor legale”, a explicat liderul PSD Vrancea.
Oprişan a comentat şi afirmaţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, care anunţa că există o linie roşie care nu poate fi trecută şi că a vorbit cu Liviu Dragnea despre acest aspect.
Liderul PSD Vrancea afirmă că mesajele din afară trebuie văzute în nota lor.
„Trebuie analizat şi văzut ce e bun şi ssă dăm la o poarte strict ceea ce este politic”, a mai comentat el.
Potrivit OUG care modifică legile justiţiei, procurorul general, şefii DNA, DIICOT, adjuncţii acestora şi şefii de secţii sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au începlinit funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. Este scoasă cerinţa de vechime de 10 ani pentru aceştia.
Premierul Viorica Dăncilă a invitat luni reprezentanții CSM și ai asociațiilor de magistrați la discuții, în urma protestelor din sistemul judiciar, provocate de Ordonanţa 7 de modificare a legilor justiţiei. Mai multe parchete au anunţat că vor întrerupe activitatea, săptămâna aceasta, iar duminică a fost anunţat un nou protest, în Piaţa Victorie, în urma modificării legislaţiei din justiţie.