Mark, originar din orașul Camberley, situat în comitatul Surrey, a renunțat la jobul de designer de jocuri și s-a înscris în Clubul de Reformă (The Reform Club) din Londra, la fel ca protagonistul romanului. Apoi, a urmat marea aventură a vieții sale.
Călătoria lui Paling, de 23.902 mile (38.466 kilometri), făcută doar cu avionul, a durat 77 de ore și 53 de minute. A folosit patru zboruri și nu a ieșit din aeroporturi decât o dată, pentru o zi, în Auckland, Noua Zeelandă, pentru a vizita celebra clădire Sky Tower.
El a spus că nu l-a afectat nicio schimbare de fus orar, iar zborurile au inclus și numeroase reprize de somn, a reușit să vadă șase filme și a recitit „din scoarță în scoarță” romanul său favorit, „Ocolul pământului în 80 de zile”.
Pentru visul său, a cheltuit aproximativ 3.000 de lire sterline (3.511 euro), dar într-o zi speră să se deplaseze pe glob în opt ore, odată cu avansarea tehnologiei din zilele noastre.
„Lucrul ciudat este că nu a fost atât de obositor cum credeam că va fi”, a declarat bărbatul, la finalul aventurii.
„Ocolul Pământului în 80 de zile” este un roman clasic de aventuri scris de Jules Verne, publicat pentru prima dată sub formă de serial, între 6 noiembrie și 22 decembrie 1872 și publicat în volum în anul 1873.
În povestea lui Jules Verne, londonezul Phileas Fogg, care și-a angajat și un nou valet, pe francezul Jean Passepartout, face un pariu cu prietenii săi din „The Reform Club” că poate să facă ocolul pământului în 80 de zile.
Călătoria sa avea la bază revoluționarea transporturilor, eveniment care marca începutul revoluției industriale, de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului următor (primele decenii).
Atunci, apariția noilor modalități de transport, precum trenul sau vaporul cu aburi, dar și deschiderea canalului Suez, în 1869, a scurtat considerabil timpul de parcurgere a distanțelor mari.
Canalul Suez este situat în Egipt, la vest de Peninsula Sinai, între orașele Port Said la Marea Mediterană și Suez la Marea Roșie. Are 163 kilometri lungime și în cel mai îngust punct este lat de 165 metri.
Află și povestea lui Steve Fossett, care – în anul 2005 – a inconjurat Terra cu un balon cu aer cald, singur, în numai 58 de zile!
Cinci ani mai târziu, o adolescentă curajoasă a făcut ocolul Pământului, pe mare, la doar 16 ani.
Sursa & foto: NorthFoto
Citește și… Anul Nou în jurul lumii. Obiceiuri, tradiții și superstiții de Revelion
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!