Familia, domiciliată în Văetiș, circa 50 de kilometri de Satu Mare, a sunat la 112, după ce micuța nu a mai dat semne de viață.
Un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului Satu Mare a ajuns la fața locului și a început manevrele de resuscitare.
Fetița nu a răspuns eforturilor depuse de medici și a murit în ambulanță, în drum spre UPU a Spitalului Județean Satu Mare.
Reprezentanții unității medicale au precizat că decesul bebelușului s-a produs în ambulanță, iar la Unitatea de Primire Urgențe copila a ajuns decedată, pe 20 februarie, la ora 1.22.
Pentru date suplimentare legate de cauza decesului se așteaptă rezultatele examenului anatomopatologic.
Fetița a fost internată în perioada 10-16 februarie pe o secție a Spitalului Județean Satu Mare, fiind externată ulterior.
Din păcate, starea acesteia nu s-a îmbunătățit. Citând surse apropiate familiei îndurerate, PresaSM notează că bebelușul ar fi avut semnele unei viroze puternice și s-a deshidratat sever, pe fondul altor complicații apărute.
Foto cu caracter ilustrativ: Agerpres
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
K476 • 22.02.2024, 02:11
Vrajala.. pestele de la cap se impute.. Ministrul sanatatii pune presiune pe spitale sa nu tina oameni internati ca sa scada cheltuielile. Sunt mii de cazuri cand doctorii trimit pacienti acasa prea devreme. Cand nu se pot alimenta, cand au insuficienta respiratorie samd. Doar spera ca e spre bine si isi revine acasa. Problema esta ca acasa nu ai dotarile si calificarea din spital. Se refuza si spitalizarea, ii face un tratament dimineata si il trimite acasa noapte, fara drept de hrana si apa ca nu e intrrnat. Au scazut cheltuielile pe spitalizare si au crescut pe ambulanta ca ii chemi de 2-3 ori. Bine, la batrani nu se uita, asa sunt ei. Banii de la casa de asigurari se duc la spitalele private. Ar trebui desfiintate. Ori privat, ori public.