Pentru juratul „Chefi la cuțite”, vara aceasta este în totalitate dedicată muncii. Astfel, dacă până de curând, Orlando Zaharia a trăit din plin adrenalina luptelor pentru amuletele sezonului 14 „Chefi la cuțite”, acum, în pauza filmărilor, se împarte între proiectele desfășurate cu compania globală Yarzin-Sella și pregătirea unei inaugurări care reprezintă unul dintre cele mai mari visuri ale sale.
Orlando Zaharia își deschide restaurant
„Sunt la un pas să-mi împlinesc acest vis: să deschid restaurantul Zmoke, cu un concept pe sufletul meu”, a declarat chef Zaharia, care a dezvăluit și cum îl va implica în acest proiect pe fiul său. „Este o vară a marilor emoții pentru mine și soția mea: băiatul nostru a luat bacalaureatul, dar stresul continuă cu înscrierea la facultate.
Urmează, așadar, decizia cea mare – dar am hotărât ca, în paralel, fiul meu să lucreze cu mine la Zmoke. Va face parte din personalul restaurantului și chiar va fi un angajat cu acte în regulă și cu atribuții importante – pentru că îl pregătesc pentru management și voi face asta pas cu pas.
Va trece prin etapa achizițiilor, a facturilor, a furnizorilor. Va trebui să se împartă, așadar, între studii și muncă, pentru că vreau să îl responsabilizez – să își câștige banii învățând, în același timp asimilând cât mai multe informații, dezvoltându-se, evoluând”, a declarat Orlando Zaharia, care a mărturisit și cum reușește să-și încarce bateriile în această vară atât de aglomerată.
„Relaxarea de acasă, alături de familie și câțiva prieteni, îmi încarcă bateriile”
„Atunci când pot, după o săptămână foarte plină, îmi place să-mi iau ATV-ul și să plec la munte cu prietenii. Dar, în același timp, în fiecare weekend, într-una dintre zile, este imposibil să nu am măcar un prieten în vizită, iar relaxarea de acasă, alături de familie și câțiva prieteni, îmi încarcă bateriile”.
Din anul 2020, juratul „Chefi la cuțite” este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, specializată pe servicii Hight-End Food pentru cele mai mari companii de high-tech din lume. Cel de-al doilea proiect din prezent, restaurantul Zmoke, dedicat preparatelor pe jar cu gust tradițional, este dezvoltat de chef Zaharia împreună cu chef Lazăr Florian.
Ce probleme de sănătate a avut băiatul lui Orlando Zaharia
Orlando Zaharia a făcut mărturisiri emoționante despre fiului său, la „Chefi la cuțite”, după ce a auzit povestea Adinei Chițu, diagnosticată cu lupus. Andreas, fiul juratului, are intoleranță la fructoză și gluten, astfel că a urmat o dietă restrictivă încă de la o vârstă fragedă. Orlando Zaharia a rememorat momentul când băiatul său a ajuns în stare critică la spital, iar el și soția au dormit în mașină, în așteptarea unui diagnostic.
„Băiatul meu nu are voie să mănânce fructoză, zahăr, gluten. Eu știu ce înseamnă. Este altceva, dar știu ce înseamnă. El nu a băut un suc în viața lui. Nu a mâncat o bomboană sau ceva dulce în viața lui. Când era mic, el nu putea să spună că nu vorbea, dar vomita și i se făcea rău și noi nu știam de la ce.
Cel mai greu moment din viața mea… momentul acela când băiatul meu a ajuns la spital cu insuficiență hepato-renală și eu eram pe val, lucram la președinție, nimeni nu putea să mă ajute și doctorii fugeau de mine. Am dormit împreună cu soția mea într-o mașină, în curtea spitalului, până când și-a revenit”, a povestit Orlando Zaharia, la „Chefi la cuțite”.
„De mic, băiatul meu a avut o problemă pe care o are și acum. Este intolerant la fructoză și la gluten. Noi nu știam și când, ca orice mamă, începi diversificarea și îi dai tot felul de alimente (…) La un moment dat, a căzut într-o perioadă de totală somnolență (…) I-am făcut și biopsie hepatică, am umblat foarte mult ca să descoperim toate lucrurile astea… doi ani și jumătate. Era un drăgălaș foarte puternic, care reținuse foarte multă apă. Este o amintire pe care nu ai cum să o uiți”, a mai declarat juratul.