Eleva de liceu în vârstă de 17 ani a sărit de pe o clădire dintr-un cartier comercial aglomerat, lovind o femeie de 32 de ani care ieșise, sâmbătă seara, împreună cu prietenii.
Cele două victime au fost transportate imediat la spital în jurul orei locale 18.00, unde fata a murit o oră mai târziu. Femeia a decedat și ea la scurt timp după.
Potrivit statisticilor oficiale, cele mai multe persoane sub 18 ani din Japonia se sinucid în ziua de 1 septembrie – chiar înainte de noul trimestru școlar.
Anul trecut, 513 copii și-au luat viața în Japonia, „problemele școlare” fiind citate drept cel mai frecvent factor care duce la acest gest extrem.
Elevii care nu doresc să se întoarcă la școală sunt cunoscuți ca futoko sau „oameni care nu merg la școală”.
Principalele motive pentru care acești futoko evită școala includ circumstanțele familiale, problemele personale cu prietenii și agresiunea, conform unui sondaj anterior realizat de Ministerul Educației.
În ultimii ani, autoritățile și mass-media au încercat să sensibilizeze publicul cu privire la provocările cu care se confruntă studenții în această perioadă a anului.
De exemplu, radiodifuzorul public japonez, NHK, a lansat o campanie pe X numită „în noaptea de 31 august”.
Cel mai recent incident din Yokoham urmează unui episod similar din 2020, când un băiat de 17 ani a sărit de pe acoperișul unui centru comercial, ucigând o studentă de 19 ani într-un cartier aglomerat din Osaka.
La acea vreme, băiatul a fost acuzat postum de omor din culpă, ceea ce înseamnă că familia lui datora despăgubiri familiei victimei pe care a ucis-o. Cu toate acestea, în scurt timp, s-a renunțat la această acuzație.
Până acum, autoritățile nu au stabilit motivul pentru care tânăra a decis să-și ia viața.
În timp ce rata sinuciderilor din Japonia scade lent în rândul populației, aceasta crește în rândul tinerilor japonezi.
Japonia este singura țară din G7 în care sinuciderea este principala cauză de deces în rândul adolescenților.
* Telverde Antisuicid: Pentru consiliere în situaţii de criză suicidară puteţi contacta Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului între 19.00 și 7.00 la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) sau prin e-mail la sos@antisuicid.ro
*Helpline DepreHUB: Pentru sprijin și prim-ajutor psihologic puteți contacta hub-ul antidepresie, primul de acest fel din România, la numărul de telefon 037 445 6420 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea). Linia este deschisă nonstop. În cazul în care simțiți că sinuciderea este iminentă, apelați de urgență 112.
FOTO: Hepta
Parrhesiast • 04.09.2024, 08:33
Niste monstrii spun ca victimele carnagiului lor "nu erau oameni". Tipic.
K476 • 02.09.2024, 12:21
Ca sa nu ajungem aici, trebuie sa nu fim egoisti, sa ne gandim si la ceilalti, la cei pe care cadem, sau care raman in urma noastra.