În ceea ce priveşte situaţia debitelor şi nivelurilor în intervalul 22.09.2024, ora 7.00 – 23.09.2024, ora 7.00, debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost în creştere, având valoarea de 6.200 m3/s, peste media multianuală a lunii septembrie (3.800 m3/s), potrivit News.ro.
În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în creştere pe sectoarele Gruia – Calafat şi Zimnicea – Tulcea şi în scădere pe sectorul Bechet – Tr. Măgurele.
Prognoza debitelor şi nivelurilor în intervalul 23.09.2024, ora 7.00 – 30.09.2024, ora 7.00 indică faptul că debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere până la valoarea de 8.000 m3/s, situându-se peste media multianuală a lunii a septembrie (3.800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în general, în creştere.
„Un debit pe care-l vom gestiona cu uşurinţă”
Ministrul mediului, Mircea Fechet, a afirmat luni seară că debitul aşteptat pe fluviul Dunărea la finalul acestei luni, pe sectorul românesc, nu este unul care să pună probleme, arătând că debite similare au fost gestionate şi în luna decembrie a anului trecut, dar şi în prima lună a acestui an.
„Ştim deja că vom avea un debit pe care-l vom gestiona cu uşurinţă. Spun asta pentru că acelaşi debit l-am mai gestionat şi în luna ianuarie a acestui an, şi în luna decembrie a anului trecut, nu vom avea o situaţie excepţională”, a afirmat ministrul mediului, luni seară, la TVR Info. El a spus: „Nu neapărat ce s-a întâmplat la Budapesta se va întâmpla şi la noi”.
Autoritățile sunt în alertă și au pregătit, deja, mii de saci de nisip pentru a răspunde corespunzător situației. Cel mai probabil, viitura de pe Dunăre va atinge valori de până la 9.000 mc/s.
FOTO: Facebook/Apele Române
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro