Cuprins:
Gabriel Bota și Rudolf Nyari au pedalat până în Ushuaia, cunoscută ca fiind cel mai sudic oraș din lume, în cadrul proiectului lor „Read&Ride”.
După o călătorie epuizantă, cei doi bărbați din Cluj au povestit totul pe rețelele sociale.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 10„După 12 ore de pedalat și multe aventuri, am ajuns în Ushuaia! El Fin del Mundo! Doi «nebuni» duc o carte! Suntem prea obosiți să facem o relatare detaliată, dar promitem să punem multe poze! Drumul a fost ca într-o poveste!”, au transmis cei doi aventurieri din inima Țării de Foc.
Cei doi bărbați din Cluj nu sunt la prima aventură de acest fel
Gabriel Bota și Rudolf Nyari din Cluj sunt organizatori ai Festivalului Internațional de Carte Transilvania.
Prin acest proiect, ei își propun să inspire românii să citească și să facă sport. Aceasta este a treia ediție a inițiativei lor, care combină cultura cu aventura.
În 2017, Gabriel Bota a pedalat 5.000 de kilometri prin Europa, citind 10 cărți.
În 2022, împreună cu Rudolf Nyari, au ajuns până la Cercul Arctic, primind peste 8.000 de mesaje de încurajare.
Unde este mai exact Ushuaia, considerată „capătul lumii”
Anul acesta, destinația finală a celor doi aventurieri din Cluj a fost Ushuaia, considerată cel mai sudic oraș din lume, chiar deasupra Antarcticii.
Situat în Țara de Foc, pe malul Canalului Beagle, acest oraș simbolizează „capătul lumii” datorită poziției sale extreme.
Călătoria a început în Cluj-Napoca, cu un zbor de trei zile cu escale în Istanbul, Sao Paulo și Santiago de Chile. Din Punta Arenas, cei doi au pornit pe biciclete spre Ushuaia, „capătul lumii”.
Ushuaia, supranumit „capătul lumii”, este cel mai sudic oraș din lume, aflat pe țărmul Canalului Beagle, la granița cu Antarctica.
Cartea pe care aventurierii din Cluj au luat-o cu ei
În opt zile de pedalat, cei doi aventurieri din Cluj au înfruntat ploi torențiale, temperaturi scăzute, vânt cu o viteză de 40-70 km/h și porțiuni dificile de drum.
Au parcurs peste 1.700 de kilometri, pedalând până la 16 ore pe zi.
Bicicliștii din Cluj au luat cu ei cartea „Toate pânzele sus!” de Radu Tudoran, pe care intenționează să o lase într-un loc simbolic la sud de Ushuaia, ca omagiu adus autorului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro