Cuprins:
După zile cu alternanțe de temperatură, de Revelion vremea va fi mai ușor mai caldă decât normalul perioadei și fără multe precipitații, se arată în prognoza meteo pentru 23 decembrie 2024 – 5 ianuarie 2025.
Vremea de Crăciun și de Revelion în Banat
Valorile termice diurne, cu alternanțe de la o zi la alta până în data de 30 decembrie, când se estimează o creștere ușoară a acestora, se vor situa, în medie regională, între 2 și 6 grade Celsius.
Temperaturile nocturne vor fi în creștere în primele zile din interval, de la o medie a valorilor minime ușor negativă spre 1 grad Celsius, iar până spre finalul de an vor avea o tendință de scădere treptată spre -4 grade Celsius.
Ulterior se estimează o creștere de la o noapte la alta până la valori de 1 grad Celsius la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
Vor fi precipitații în intervalul 23 – 26 decembrie, pe arii extinse în primele două zile când local vor fi și cantități însemnate, apoi în restrângere ca arie și în diminuare ca intensitate.
O probabilitate mai mare pentru apariția acestora va fi începând cu data de 3 ianuarie.
Vremea de Crăciun și de Revelion în Crișana
Regimul termic diurn va avea oscilații de la o zi la alta până spre finalul de an și va fi caracterizat de valori medii regionale cuprinse între 2 și 6 grade Celsius.
În ultimele zile din luna decembrie acesta va fi cvasistaționar, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 2… 3 grade Celsius, apoi tendința va fi de creștere către 4… 5 grade Celsius, până în data de 2 ianuarie și de menținere în jurul acestor valori în ultimele zile din intervalul de prognoză.
Media temperaturilor minime va fi în creștere în primele două nopți de la valori ușor negative spre 1 grad Celsius, iar până la sfârșitul anului va scădea treptat către -4 grade Celsius, însă în primele zile din luna ianuarie se estimează o creștere către -2 grade Celsius la finalul intervalului de prognoză.
În intervalul 23 – 26 decembrie vor fi precipitații, pe arii extinse în primele două zile, când local vor fi și cantități însemnate, apoi acestea se vor restrângere ca extindere regională și se vor diminua în intensitate.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ulterior mai ridicată începând cu data de 3 ianuarie.
Vremea de Crăciun și de Revelion în Transilvania
Media regională a temperaturilor diurne va fi în scădere de la valori de 5… 6 grade Celsius spre 1… 2 grade Celsius în 27 decembrie, iar până la sfârșitul anului se va menține în jurul a 2 grade Celsius, urmând ca în primele zile din luna ianuarie să oscileze ușor între 2 și 4 grade Celsius.
Regimul termic nocturn va fi caracterizat de ușoare alternanțe până în 26 decembrie, astfel că media valorilor termice minime va fi de -1… 1 grad Celsius, iar la sfârșitul lunii decembrie și în primele nopți din ianuarie aceasta va fi de -6…-5 grade Celsius, urmând ca spre finalul intervalului de anticipație să crească ușor spre -3 grade Celsius.
Vor fi precipitații în intervalul 23 – 26 decembrie, pe arii extinse în primele trei zile când local vor fi și cantități însemnate, apoi vor fi în restrângere ca arie și în diminuare ca intensitate.
O probabilitate mai mare pentru apariția acestora va fi începând cu data de 3 ianuarie.
Vremea de Crăciun și de Revelion în Maramureș
Valorile termice diurne vor oscila de la o zi la alta, cu tendință însă de scădere treptată, până în data de 30 decembrie Celsius, astfel că media regională se va situa între 3 și 6 grade Celsius.
Ulterior, se estimează o creștere ușoară, cu o probabilitate de răcire spre sfârșitul intervalului de prognoză, când media temperaturilor maxime va fi de 3… 4 grade Celsius.
Media temperaturilor minime va fi în creștere de la -3 grade Celsius spre 2 grade Celsius la debutul primei săptămâni, apoi va scădea spre -4 grade Celsius în 27 decembrie.
Sfârșitul și începutul anului vor fi caracterizate de nopți cu temperaturi minime mediate regional în jurul valorii de -4 grade Celsius, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează o ușoară încălzire spre -2 grade Celsius.
În intervalul 23 – 25 decembrie vor fi precipitații, pe arii extinse în primele două zile când local vor fi și cantități însemnate, apoi acestea se vor restrânge și diminua în intensitate.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ulterior mai ridicată începând cu data de 3 ianuarie.
Vremea de Crăciun și de Revelion în Moldova
Regimul termic diurn va fi caracterizat de o creștere a valorile termice diurne la începutul primei săptămâni de prognoză spre o medie regională de 6 grade Celsius, apoi acestea vor scădea până în 27 decembrie spre 1 grad Celsius.
Ulterior, temperaturile maxime vor fi în creștere treptată de la o zi la alta, doar în ultimele zile din intervalul de anticipație se estimează o răcire ușoară, astfel că valorile mediate regional se vor situa între 2 și 5 grade Celsius.
În primele nopți, media temperaturilor minime va fi în creștere spre 2… 3 grade Celsius, iar de la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va răci spre -2 grade Celsius și la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie vor fi alternanțe ușoare între -4 și -2 grade Celsius.
Vor fi precipitații în intervalul 23 –- 26 decembrie, pe arii extinse în primele trei zile, când local vor fi și cantități însemnate, apoi în restrângere ca arie și în diminuare ca intensitate.
O probabilitate mai mare pentru apariția acestora va fi începând cu data de 3 ianuarie.
Vremea de Crăciun și de Revelion în Dobrogea
Valorile termice diurne vor fi în scădere de la o zi la alta până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, mai accentuată la jumătatea acesteia, de la valori mediate regional de 12 grade Celsius, până spre 3 grade Celsius.
Din data de 28 decembrie tendința va fi de creștere treptată a temperaturilor maxime, cu o probabilitate de răcire ușoară spre finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, astfel că media regională se va situa între 4 și 7 grade Celsius.
Din prima noapte a intervalului de anticipație până în data de 28 decembrie, regimul termic nocturn va fi caracterizat de o scădere a valorilor de temperatură, de la o medie de 7 grade Celsius, până spre -1 grad Celsius.
Ulterior, vor fi alternanțe mici de la o noapte la alta, astfel că media temperaturilor minime va fi de -1… 1 grad Celsius.
În intervalul 23 – 27 decembrie vor fi precipitații, pe arii extinse în primele patru zile când local vor fi și cantități însemnate, apoi acestea se vor restrânge și diminua în intensitate.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ulterior mai ridicată începând cu data de 3 ianuarie.
Vremea de Crăciun și de Revelion în Muntenia
Până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice diurne vor fi în scădere de la o zi la alta, de la o medie regională de 8 grade Celsius, până spre 3 grade Celsius.
Începând cu data de 28 decembrie temperaturile maxime vor avea o tendință de creștere treptată, cu o probabilitate de răcire ușoară spre sfârșitul intervalului de prognoză, astfel că acestea, mediate regional, se vor situa între 4 și 7 grade Celsius.
Regimul termic nocturn va fi caracterizat de o scădere a valorilor de temperatură, încă din prima noapte a intervalului de anticipație până în data de 28 decembrie, de la o medie de 4 grade Celsius, până spre -2 grade Celsius.
Ulterior, vor fi alternanțe mici de la o noapte la alta, astfel că media temperaturilor minime va fi de -3… -2 grade Celsius.
Vor fi precipitații în intervalul 23 – 27 decembrie, pe arii extinse în primele patru zile când local vor fi și cantități însemnate, apoi în restrângere ca arie și în diminuare ca intensitate.
O probabilitate mai mare pentru apariția acestora va fi începând cu data de 3 ianuarie.
Vremea de Crăciun și de Revelion în Oltenia
Valorile termice diurne vor oscila de la o zi la alta, cu tendință însă de scădere treptată, până în data de 27 decembrie, astfel că media regională se va situa între 4 și 7 grade Celsius.
În ultimele zile din luna decembrie se estimează un regim termic diurn ce se va menține în jurul valorii medii de 5 grade Celsius, iar ulterior se estimează o creștere ușoară, când media temperaturilor maxime va fi de 4… 6 grade Celsius.
Media temperaturilor minime va fi în scădere de la 2 grade Celsius spre -4 grade Celsius la sfârșitul anului, apoi va crește spre -2 grade Celsius la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
În intervalul 23 – 27 decembrie vor fi precipitații, pe arii extinse în primele patru zile, când local vor fi și cantități însemnate, apoi acestea se vor restrângere și diminua în intensitate.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ulterior mai ridicată începând cu data de 3 ianuarie.
Vremea de Crăciun și de Revelion la munte
Media maximelor termice, cu ușoare alternanțe de la o zi la alta, dar cu o probabilitate de răcire spre sfârșitul intervalului de prognoză, se va situa între -2 și 0 grade Celsius.
Regimul termic nocturn va fi caracterizat de o ușoară creștere a valorilor minime în nopțile din prima săptămână, apoi nu va avea variații semnificative, astfel că media temperaturilor minime din zona montană se va situa între -6 și -4 grade Celsius.
Vor fi precipitații în intervalul 23 – 27 decembrie, pe arii extinse în primele două zile când vor fi și cantități însemnate, apoi la nivel local și în diminuare ca intensitate.
O probabilitate mai mare pentru apariția acestora va fi începând cu data de 3 ianuarie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro