Hulit de unii, dar apreciat de alții, talciocul din Alba Iulia rămâne un punct de întâlnire, de socializare, dar și de căutare de „comori” pentru o bună parte dintre locuitorii orașului. 

Mai mult de atât există și turiști care vin la târgul din Alba Iulia, la fel cum mulți localnici din oraș merg la târgurile de vechituri din alte județe.

În cadrul proiectului de modernizare, pe actualul spațiu unde se desfășoară târgul se vor ridica noi construcții. Automat, autoritățile locale au început să ia în calcul mai multe locații pentru mutarea târgului de vechituri în zilele de duminică.

Prin birourile primăriei se discută momentan de două locații, una care pare mai realizabilă, iar alta care ar putea aduce avantaje și dezavantaje.

Terenul de la Refractara

Prima locație ar fi în zona magazinului Ambient, pe terenul fostei fabrici Refractara, unde ar fi spațiu destul pentru desfășurarea unui târg de vechituri într-o zi de duminică. În majoritatea orașelor din țară, târgurile de vechituri sunt organizate undeva la marginea orașului.

Idee inedită, în Șanțurile Cetății

Citește continuarea pe alba24.ro

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

ivryernest   •   31.08.2022, 17:24

Iată ce înseamnă pe românește cuvântul "locație" care se folosește în România cu toate sosurile... englezești : DEX : LOCÁȚIE, locații,s. f.1. Închiriere. ♦ Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosință temporară. ◊ Taxă de locație = taxă care se plătește drept sancțiune în caz de depășire a termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată sau a autovehiculelor. 2. (Jur.) Contract prin care una dintre părți se obligă să procure și să asigure celeilalte părți folosința unui lucru pentru un timp determinat în schimbul unei sume de bani. [Var.: locațiúnes. f.] – Din fr.location,lat.locatio, -onis. Sursă: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a ( DEX '98 ) LOCÁȚIEs.f.1. (Jur.) Luare în folosință pentru un timp determinat și în anumite condiții; formă de contract de închiriere. 2. Taxă plătită pentru un lucru luat în folosință; chirie. ◊ Taxă de locație = sancțiune bănească în caz de depășire a termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată sau a autovehiculelor. 3. (Mar.) Determinare a poziției unei nave în larg. [Var. locațiune s.f. / cf. fr. location, lat. locatio]. Sursă: Dicționar de neologisme ( DN )

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.