Motivul pentru care a rămas fără carnet este acela că ar fi condus pe Autostrada A10, între Alba Iulia și Aiud, cu o viteză de 183 de kilometri la oră. Fapta s-a petrecut în data de 24 iulie 2022, dar bărbatul a primit o primă decizie favorabilă, din partea Judecătoriei Alba Iulia, în 20 decembrie 2022.
Motivul pentru care a câștigat procesul este acela că, dintr-o înregistrare video adusă ca probă de către reprezentații IPJ Alba, nu se poate stabili cu exactitate dacă el este cel care avea peste limita legală sau alți doi șoferi care conduceau în același timp cu el pe porțiunea respectivă de drum.
Motivarea instanței a fost făcută publică și este disponibilă pe portalul rejust.ro. În documentul redactat de reprezentații instanței este detaliat modul și motivul pentru care șoferul a câștigat procesul.
- Ce s-a întâmplat
Potrivit motivării instanței, „în motivarea cererii, petentul a arătat că în procesul verbal atacat s-a reținut faptul că la data de 24.07.2022 a condus autoturismul cu numărul de înmatriculare (…) pe Autostrada A10 din direcția Sebeș în direcția Turda având o viteză de 183 km/h, fiind înregistrat de aparatul radar și nu a avut asupra sa permisul de conducere.
Starea de fapt în ceea ce privește contravenția depășirii vitezei legale care a fost reținută în procesul verbal nu corespunde realității, întrucât petentul într-adevăr se afla pe Autostrada A 10, însă acesta nu circula cu o viteză de 183 km/h, astfel cum este menționat în actul sancționator.
În acest sens, faptul că petentul a setat autoturismul pe pilotul automat la o viteză mult inferioară celei reţinute de agentul constatator, respectiv viteza de 100 km/h, astfel că este cu neputință ca viteza cu care se deplasa să fie apropiată de 183 km/h.
Pe acea porţiune de drum unde a fost oprit de poliție, erau mai multe vehicule care circulau în fața sa, pe autostradă și este posibil să se fi produs o eroare, viteza respectivă să fi fost înregistrată de la alt autovehicul.
Având în vedere aceste aspecte de fapt, aparatul radar a înregistrat în mod eronat viteza de deplasare a autoturismului, eroare ce a fost cauzată de o utilizare necorespunzătoare a acestuia sau de la distanță prea mare față de autovehicul ori acea viteză să fi provenit de la alt autovehicul. (…)”, se arată în motivarea instanței. Citește continuarea pe Alba24.ro.
ARTICOL PRELUAT DE PE ALBA24.RO
malganis • 05.01.2023, 21:19
Cata vreme justitia romana nu este in stare a dovedi infractiunile (din lipsa de cadre, din lipsa de profesionisti sau din lipsa de mijloace tehnice) cei care le produc vor sta linistiti, nederanjati de nimeni...Groaznic, pentru un stat NORMAL. Mai putin pentru statul roman...