Se spune că bitterul suedez este un leac universal care vindecă și alină multe afecțiuni. Puterea acestui elixir a fost demonstrată științific prin multe studii clinice, iar astăzi marile lanțuri de farmacii comercializează bitterul suedez, însă nimeni nu știe dacă rețeta folosită este cea originală, scrisă de cunoscuta Maria Treben.

Se pare că bitterul suedez este un tonic care întărește rezistența organismului, menține vitalitatea și sănătatea tuturor funcțiilor. Este recomandat pentru:

  • Raceală și gripă, Febră, Amenoree, Constipație, Tulburări digestive, Grețuri, Flatuență (balonare),
  • Aerofagie, Digestie lentă, Colică biliara, Anemie, Memorie slabă, Suprasolicitare psihică, Cicatrici,
  • Răni, Pete ale feței, Hemoroizi, Amenoree, Cataractă, Oxiuroză, Teniază, Paraziți intestinali, Varicelă
  • Alungă durerea și amețeala, petele și cataracta, durerile de dinți, durerile în gât, crampele stomacale, durerile de urechi, durerile postnatale, febra laptelui, calmarea convulsiilor, spasmelor. Intăreșe memoria, calmează colicii.
  • Este un leac excelent pentru stomac, daca acesta digeră prost, pentru durerile de vezică biliară.
  • Picăturile de bitter suedez sunt utile atât copiilor, cât și adulților împotriva viermilor intestinali (inclusiv pentru tenie), pentru varicelă. Decongestionează toți hemoroizii, îndepărtează depresiile, stimulează apetitul și digestia. Ameliorează crizele de epilepsie, alunga amețelile. Vindecă febra, pustulele și negii, rănile vechi, cicatricele, vânătăile, bătăturile.
  • Adjuvant în anemii puternice. Înlătură tremurul mâinilor și al picioarelor.
IATĂ REȚETA ORIGINALĂ A BITTERULUI SUEDEZ AȘA CUM LĂSAT-O MARIA TREBEN
  • 10 grame de aloe (în loc de aloe se pot folosi și rădăcină sau praf de pelin),
  • 5 grame de smirnă
  • 0,2 grame șofran
  • 10 grame de foi de sena (siminichie)
  • 10 grame camfor (natural)
  • 10 grame rădăcină de revent (rabarbăr)
  • 10 grame de rădăcină de curcumă (șofran de India)
  • 10 grame de mană
  • 10 grame de Theriak venezian
  • 5 grame de rădăcină de lemnul Domnului
  • 10 grame de rădăcină de angelică

Iată ce spune Maria Treben despre modul cum se prepară bitterul suedez:

Ierburile suedeze se pun la macerat într-o sticlă de 1,5 l cu rachiu de secară sau rachiu de fructe cu concentrație de alcool 38% – 40%. Sticla trebuie să aibă gâtul larg și se lasă să stea 14 zile în soare sau la căldură. Se agită zilnic, înainte de filtrarea într-o sticlă mai mică sau înainte de fiecare întrebuințare. Cantitatea rămasă în sticla originală poate sta timp nelimitat dar se recomandă să se umple câteva sticle mai mici cu lichidul format, se astupă bine și se păstrează la frigider. Se poate ține chiar și câțiva ani. Cu cât stă mai mult cu atât este mai eficient.

Deşi mai există și o variantă fără alcool, varianta cea mai cunoscută este cea care conţine alcool. Totuşi, unele tratamente interzic categoric asocierea cu alcoolul, iar soluţia este foarte simplă. Bitterul suedez se pune în apă fierbinte şi chiar se lasă să dea în clocot. Alcoolul se evaporă şi rămân substanţele active, astfel se poate da şi copiilor şi vârstnicilor.

ARTICOL PRELUAT DE PE AVANTAJE.RO

 
 

Urmărește-ne pe Google News