Într-unul din dosarele în care a fost începută urmărirea penală, Emilia Șercan a depus mai multe plângeri împotriva ministrului afacerilor interne pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și omisiunea sesizării, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus începerea urmăririi penale in rem. Ceea ce înseamnă că au constatat că legea a fost încălcată, dar nu au găsit încă un suspect.
Jurnalista a discutat cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, îngrijorată că proba pe care a depus-o la un dosar penal a fost publicată în presă. Lucian Bode a asigurat-o pe Emilia Șercan că va cere o anchetă internă, însă nu a solicitat-o niciodată. Jurnalista a depus plângere pe numele ministrului având și suspiciunea că acesta ar fi organizat mușamalizarea scurgerii probei din poliție prin încărcarea acesteia și a pozelor personale care îi fuseseră furate pe patrianoastra[.]com, unde, prin antedatarea materialului, s-a creat aparența că proba a apărut online înainte ca Emilia Șercan să o pună la dispoziția poliției. Ministrul Bode a fost audiat de procurori în septembrie anul trecut. De atunci, dosarul nu a mai avansat.
Operațiunea de denigrare și intimidare a Emiliei Șercan a început după ce jurnalista a furnizat poliției o captură de ecran a unui mesaj Facebook, dovada că cineva înștiințat-o că 5 fotografii ale sale sunt postate pe site-uri pentru adulți. Pozele și dovada au fost publicate în aceeași zi pe site-ul lui Cristian Rizea, realitateadinmoldova[.]md. Imaginile au fost preluate de zeci de alte site-uri și au fost folosite în materiale denigratoare care au circulat pe grupuri de WhatsApp ale Academiei de Poliție „A.I. Cuza”. Cinci dosare penale au fost deschise în urma a zece plângeri depuse de Șercan după ce a descoperit că poze personale i-au fost furate.
Citește care este cel de-al treilea dosar și ce conține acesta, pe Context.ro.